Château Pierre de Montignac 2018
Tillgängligt, generöst och förträffligt till rosmaringrillade lammracks med rostad potatis och en smakrik ratatouille.
Nordväst om staden Bordeaux, mellan Atlantkusten och viken Gironde ligger Médoc. Ett vindistrikt som inget annat. Här ligger fyra av vinvärldens mest prestigefyllda byar och i detta vackert tempererade kustklimat tillverkas några av världens absolut främsta och mest eftertraktade viner. Nackdelen med viner av denna dignitet är att inte många får ta del av dem. Därför är vi mäkta glada över att kunna erbjuda Château Pierre de Montignac 2018. Cru Bourgeois är en klassificering som står för högkvalitativa viner men särskiljer sig från prestigevinerna från de åtta Médoc – appellationerna. Behållningen är med andra ord ett välgjort vin från områdets gynnade klimat och vackra hantverk – men i en betydligt mer tillgänglig tappning.
I och med årgång 2018 tar Château Pierre de Montignac steget mot den prestigefyllda nivån Crus Bourgeois Supérieurs. Det här är ett välgjort och uttrycksfullt vin med nyanserad fruktig smak vars toner drar mot svarta vinbär, solvarma björnbär och plommon. Här finns ett finstämt inslag av fat, markerad kryddighet och mjuka toner av mörk choklad, kaffe och ceder. Vinet är tillgängligt, generöst och gör sig förträffligt till rosmaringrillade lammracks med rostad potatis och en smakrik ratatouille.
Om Producenten
Denna familjeäga vinproducent grundades på 60-talet av Pierre och Paulette Salette i Médoc. I dag, är det deras barnbarn Romain som driver slottet. Slottet blev klassificerat Cru Bourgeois 2008 och 2018 är den första årgången av denna prestigefyllda nivå.
Slottet drivs med fokus på mångfald och miljö, är certifierad HVE 3 (High Environmental Value) och i processen att konverteras till ekologisk certifiering.