Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Chianti del Barone Ricasoli 2020 Klassisk chianti med inslag av färska körsbär, torkade örter, hallon och vanilj.
Passar till
buffémat.svgFläskGrönsakerLamm
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Toscana
NR 2700
109,-
13%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Chianti del Barone Ricasoli 2020

Klassisk chianti med inslag av färska körsbär, torkade örter, hallon och vanilj.


Skicklig producent som här serverar ett vin i instegsklassen som ändå bjuder på en klassisk chianti-upplevelse. Doft och smak bjuder på hela paletten av färska körsbär, lite hallon, torkade örter, vanilj och aningen ljus choklad. Tycker att vinet bjuder på fin fräschör och finess, och får gärna luftas någon timme innan du börjar klunka.

Om producenten

Det puttrar i Chianti. Detta folkkära vindistrikt omringat av historia och traditioner har visat att det är föreningen mellan tradition och utveckling som får det goda vinet att leva. En av områdets mest framstående vinpersonligheter är Francesco Ricasoli. Genom innovation, utmaningar och största respekt för sin historia har Ricasoli byggt ett av landets mest intressanta och välrenommerade vinhus, med en fantastisk vinportfölj.

Chianti Del Barone Ricasoli tillverkas till störst del på Sangiovese. Nittio procent av vinet lagras på ståltank och resterande vilar på 225 och 500 liter stora franska ekfat för jäsning och lagring under nio månader. Resultatet är mjuk frukt, många nyanser och finstämd kryddighet. Ett matvänligt vin som passar lika fint till nygräddad pizza toppad med säsongens bästa råvaror, som till spaghetti med en kryddig tomatsås, eller varför inte till sommarens goda grillkvällar?

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.