Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Chiara Condello 2017 Et solklart fynd, vars höga kvalitet förmodligen kommer att kosta mer i framtiden.
Passar till
LammNöt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Emilia-Romagna
NR 91224
209,-
14%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Chiara Condello 2017

Et solklart fynd, vars höga kvalitet förmodligen kommer att kosta mer i framtiden.


Låt oss presentera – drottningen av sangiovese! Det är inte för intet som detta angenäma smeknamn gärna tillfaller den begåvade unga vinmakerskan Chiara Condello. Hon är bokstavligt talat uppväxt i vingårdarna – morfar hade en mindre vingård med sangiovese i sydöstra Emilia-Romagna och hennes far har ett vineri, där Chiara idag är både ansvarig vinmakare och tar hand om driften.

Sedan fem år tillbaka driver Chiara också sin alldeles egna fina egendom: ”Chiara Condello Le Lucciole”. Det här är en vacker markplätt belägen 250 meter över havet. Vinerna tillverkas med naturlig jäst, utan filtrering och med så lite svavel som möjligt. Chiaras rena viner lagras vanligen på stora fat av slavonsk ek. Här förenas druvan sangiovese och växtplatsen i fruktdrivna vackert balanserade viner, som det är svårt att få nog av.

Chiara Condello 2017 tillverkas på druvor från Predappio i Emilia-Romagna. Ett vin med mjuk frukt, läcker kryddighet och stor fräschör som passar såväl hemlagad pasta med solmogna tomater och krämig risotto som grillat lamm med vitlök och färska örter.

Varsågoda, ett solklart fynd, vars höga kvalitet förmodligen kommer att kosta mer i framtiden.

“Jag följer den väg jag valt med ekologiskt jordbruk, manuellt arbete och största möjliga respekt för plantorna och marken. Det är av avgörande betydelse att ha välmående vinfält som är i balans med sin omgivning. Jag arbetar i vinfälten var dag och enbart de mest välmående druvorna tar jag till vinkällaren…”

/ Chiara Condello

Här kan du läsa mer om Chiara Condello:

Drottningen av sangiovese

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.