Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Corte Giacobbe Soave 2019 Hantverksmässig Soave från vulkaniska jordar – en fullträff till skaldjur
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Italien, Venetien
NR 645707
249,-
12,5%
2000 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Corte Giacobbe Soave 2019

Hantverksmässig Soave från vulkaniska jordar – en fullträff till skaldjur


GarganegaFrån högt och vackert belägna vingårdar plockas druvorna till Corte Giacobbe Soave DOC (nr 6457, 249 kr) En krispig, mineraldriven Soave med elegant fruktighet och stor fräschör. 

Över de två vulkanerna Calvarina och Crocetta breder de vackra vingårdarna till Corte Giacobbe Soave DOC ut sig. Vi befinner oss 500 meter över havet på en vulkanblandad, magmarik jord. En fantastisk förutsättning för att kunna göra friska, mineraldrivna och aromatiska viner. Här på den familjeägda egendomen Dal Cero arbetar tredje generationens vinmakare Davide Dal Cero med att föra vidare traditionen av hantverksmässiga viner som tillverkas med djup respekt för naturens givna förutsättningar och med stor passion för högsta kvalitet.

Corte Giacobbe Soave DOC är ett torrt och friskt vin där toner av solmogna persikor och vita blommor möter citrusfrisk syra och vacker mineraldriven intensitet. Vinet lagas både på ståltank och Fransk Barrique, i minst 6 månader. Merparten av druvorna plockas för hand och produceras enligt ekologiska principer.  Corte Giacobbe Soave DOC är en aptitretare av rang likväl som en strålande match till mat från havet – duka upp med såväl ostron och skaldjur som grillad vit fisk och läckra grönsaker.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Familjen Dal Cero har i flera generationer fört traditionen vidare att producera kvalitetsvin med stor respekt för vad naturen har att erbjuda utifrån respektive vinområdes förutsättningar. Samtliga viner produceras under ekologiska principer och vingårdarna ligger i konvertering till ekologiskt certifikat.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.