Fruktigt och charmigt bubbel från Alsace med rik smak
Crémant d'Alsace Chardonnay
Crémant d’Alsace, ett charmigt bubbel, från Alsace, gjort på den traditionella metoden och med nio månaders lagring på jästfällningen. Rik, munfet och med gott om mogna gula äpplen, grapefrukt, honungsmelon, mariekex och lite rostat bröd med smält smör. Detta fruktdrivna och friska bubbel är en perfekt dryck som aperitif eller till fisk- och skaldjursrätter samt sallader.
Varför inte till ostron tillagade på två olika sätt – grillade och sandelfjordssåsgratinerade med caviar. Recept hittar du här!
Se gärna när Wine Table provar vinet här.
Om Producenten
I tre generationer har det familjeägda Domaine Fernand Engel varit i verk. Grundaren Fernand Engel är än idag med i egendomen tillsammans med svärsonen och vinmakaren Xavier Baril, som har arbetat hos Domaine Fernand Engel i 22 år.