Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Rött vin tips wine table
Cuvée Long Terme 2018 Går att spara många år i källaren men dricks också fint redan idag, särskilt efter någon timme i karaff.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Rhonedalen
Alkoholhalt 14,5%
Ekologiskt JA
Pris 159,-
Artikelnummer 54803

Cuvée Long Terme 2018

Går att spara många år i källaren men dricks också fint redan idag, särskilt efter någon timme i karaff.


I samarbete med IVY Nordic

Från en del av Rhônedalen som heter Costières de Nîmes – mellan den anrika staden Nîmes och Rhôneflodens västra delta – kommer det här röda vinet som bjuder på både stadig kraft och rödbärig finess. Den här vinregionen var tidigare en del av Languedoc men eftersom vinerna härifrån ofta har större likheter med Rhône och bytte man regional anknytning 2004.

Det här vinet är gjort på i huvudsak syrah och här finns gott om den där charmiga violparfymen och lite järniga toner, men också mörka körsbär, svartvinbär, choklad, saltlakrits och lite kaffetoner. Tät och välstrukturerad munkänsla med tydliga men balanserade tanniner. Går att spara många år i källaren men dricks också fint redan idag, särskilt efter någon timme i karaff.

Servera runt 16-17 grader till exempelvis örtkryddat lamm, grillad entrecote eller långbakad fläsksida.

Om producenten

Domaine de Calet ägs och drivs av Yvon Gentes och förfogar över totalt 84 hektar vingårdar, framför med de klassiska druvorna syrah, mourvèdre och grenache. Egendomen har länge jobbat efter ekologiska principer och är sedan 2013 fullständigt certifierad. I produktionen använder man sig av en kombination av moderna tekniker och biologisk mångfald i gårdarna. Domänen driver också ett projekt där privatpersoner kan köpa tillgång till vingårdsrader sedan vara med i processen om att producera eget vin.