Domaene Gobelsburg Langenlois Grüner Veltliner 2019 - WineTable
Domaene Gobelsburg Langenlois Grüner Veltliner 2019 Det här är en frisk fläkt med läcker energi och aromatiska toner där inslag av gråpäron, honungsmelon och lime sveper vackert kring en frisk syra.
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Österrike, Kamptal
Alkoholhalt 12,5%
Ekologiskt NEJ
Pris 119,-

Domaene Gobelsburg Langenlois Grüner Veltliner 2019

Det här är en frisk fläkt med läcker energi och aromatiska toner där inslag av gråpäron, honungsmelon och lime sveper vackert kring en frisk syra.


I samarbete med Solera

Druvorna till Domaene Gobelsburg Kamptal Grüner Veltliner skördas i vingårdarna runt Schloss Gobelsburg och vinet jäser på ståltank. Det här är hantverk ut i fingerspetsarna till ett synnerligen blygsamt pris. En frisk fläkt med läcker energi och aromatiska toner där inslag av gråpäron, honungsmelon och lime sveper vackert kring en frisk syra. En lika fin aptitretare som en strålande följeslagare till grillade blåmusslor med smör, vitlök och persilja.

Om producenten

Hos anrika Schloss Gobelsburg har man odlat och tillverkat vin sedan 1171. I år firar egendomen således 850 år. Det är en skaplig historiebok som skrivits under detta knappa millenium där munkar gjorde vinerna vida kända i Europa. Idag drivs egendomen av vinmakaren Michael Moosbrugger som förfogar över 35 hektar vingårdar. Alla ligger de i sluttningar och terrasser runt dalen av floden Kamp, nära staden Langenlois och byn Gobelsburg nordväst om Wien.

Du missar väl inte dessa godingar