Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Fontanafredda Piemonte Barbera Nebbiolo Seriöst och ärligt
Passar till
FläskGrönsakerLamm
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Piemonte
NR 54893
295,-
13.5%
3000 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Fontanafredda Piemonte Barbera Nebbiolo

Seriöst och ärligt


Fontanafredda Piemonte Barbera Nebbiolo har en mörkt rödbärig doft av körsbär och vildhallon, blåbär och viol, rosor och örter. Smaken är syrligt energiskt laddad av rödfriska skogsbär, ren och flirtig. Lätt och frisk, med hög syra och lätta tanniner som ter sig mjuka och sammetslena. Avslutet är syrligt, örtigt och torrt med fin längd.

“Äntligen en box med tydligt druvkaraktär och ursprung och med ett namn man kan lita på där anorna går ända tillbaka till 1858” –Pär Strömberg

Vinet kommer passa till det mesta inom det italienska—svenska köket från vår ”svenska” spaghetti och köttfärssås via pepprig pasta carbonara, pizza med salami och ost till grillade kötträtter på nöt eller lamm.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Fontanafredda tillkom 1858 från den sanna kärlekshistorien mellan den första kungen av Italien, Vittorio Emanuele II, och Rosa Vercellana. Ränderna som pryder Fontanafreddas byggnader är skapad för att skilja kungahusen från andra, så att alla skulle känna igen dem historiskt. Samma ikoniska ränder pryder många av deras viner på Systembolaget. Fontanafreddas Barolo är välkänd för många svenskar eftersom det var den första Barolon som började säljas i Sverige. Den har nu funnits på Systembolagets hyllor i hela 68 år. Kvalitet, tradition och smakupplevelse har varit framgångsformulan för att vinna svenskarnas hjärta år ut och år in.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.