Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Georg Breuer Terra Montosa Riesling 2020, ett vitt vin från Tyskland, Rheingau
Georg Breuer Terra Montosa Riesling 2020 Härligt mineralisk, tryck i syran och med spännande komplexitet från skickliga producenten Georg Breuer.
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Tyskland, Rheingau
NR 5818
269,-
11,5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Georg Breuer Terra Montosa Riesling 2020

Härligt mineralisk, tryck i syran och med spännande komplexitet från skickliga producenten Georg Breuer.


Skickliga producenten Georg Breuer har här plockat frukt från fem toppvingårdar och gjort en blend som verkligen får det att sjunga till i munnen. Härligt mineralisk, tryck i syran och med spännande komplexitet. Ett vin lika inbjudande och matvänligt som lagringsdugligt.

Se när Wine Table provar vinet här!

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Ingen annanstans i världen formas lika magnifik riesling som i den tyska vinregionen Rheingau. Här, i de branta sluttningarna längs floden Rhen, hittar vi några av världens främsta vingårdar med tusenåriga anor. Georg Breuer har sina vingårdar i de högst klassade lägena och vinstockarna tillhör de allra äldsta i området. Familjen Breuer tog över egendomen för dryga hundra år sedan. Georg efterträddes av sin son Bernhard, som gick bort 2004. Idag leder hans dotter Theresa framgångsrikt verksamheten och har utökat arealen till 34 hektar, varav 27 ligger i Rüdesheim. Tillsammans med den svenska vinmakaren Markus Lundén skapar hon viner som tillhör det absoluta toppskiktet i Tyskland.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.