Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Georges Duboeuf Morgon 2019 Frisk som en morgon, vacker som en dag!
Passar till
FiskFläskFågelGrönsaker
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Bourgogne
NR 5106
169,-
13.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Georges Duboeuf Morgon 2019

Frisk som en morgon, vacker som en dag!


Kring de mjuka kullarna i Beaujolais ligger Morgon – områdets mest talande växtplatser. Vinerna härifrån är kända för sitt unika uttryck med vacker elegans och fruktig koncentration. För sin friska energi och talande personlighet. Georges Duboeuf Morgon 2019 är mjukt bärig med silkeslena tanniner och ljuvlig fräschör. Frisk som en morgon och vacker som en dag med toner av solvarma jordgubbar, smultron, röda vinbär och viol. Därtill en sofistikerad kryddighet och läskande syra. En solklar följeslagare till vårkyckling med primörer så som grön sparris, ramslök och späda skott.

 

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Georges Duboeuf är en viktig del i Beaujolais historia.  För innan Georges dök upp stod Beaujolais främst för viner som konsumerades lokalt och på ett fåtal krogar i Paris. Export fanns inte på kartan då, inte heller de kända kommunerna så som till exempel Morgon eller Moulin-á-Vent.  Uppvuxen under enkla förhållanden till en mindre vinmakarfamilj började Georges cykla runt för att sälja familjens viner. Han trampade från by till by och knackade dörr på de lokala krogarna för att - allt som oftast – möta mer motstånd än framgång. Till slut fattar dock krögaren och kocken Paul Blanc tycke för hans viner, och snart därefter följer fler och fler beställningar från andra kändiskockar. Idag representerar Duboeuf en hel mosaik av Beaujolais. En blandning av det bästa Beaujolais har att erbjuda!

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.