Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Gusbourne Brut Reserve 2018 Ett vin med rik och intensiv profil från Gusbourne Estate
Passar till
FiskSällskapsdryckAperitifSkaldjur
Produkttyp Mousserande
Land/Region Storbritannien
NR 50017
519,-
12%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Gusbourne Brut Reserve 2018

Ett vin med rik och intensiv profil från Gusbourne Estate


Prisbelönt, mousserande, vin från de sydöstra delarna av England som verkligen bjuder på en show. Stor och kraftfull karaktär av nybakat bröd, nötter och nyrostade kaffebönor. En krämig och fin mousse som bärs upp av en elegant och finstämd syra. Ett vin med rik och intensiv profil, perfekt till nykokt svensk hummer i sin renaste form, endast med en klick majonnäs vid sidan.

Det här vinet görs på 40% chardonnay, 33% pinot meunier och 27% pinot noir och får efter den andra jäsningen i flaskan vila på jästfällningen i minst 36 månader.

Drick det här mousserande vinet som aperitif, till färska skaldjur eller allehanda fiskrätter. Testa gärna också till en bit engelsk cheddar!

Vi har provat det här vinet i en provning!

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Att engelskt mousserande de senaste åren gått från klarhet till klarhet har väl knappast gått många förbi, och ett av de vinerier som gått i täten för utvecklingen är Gusbourne. Gusbourne Estate grundades faktiskt redan 1410, men sedan 2004 ägs gården av Andrew Weeber som driver egendomen med syfte att skapa engelskt mousserande av högsta kvalitet. Gusbourne äger totalt 93 hektar i både Kent och West Sussex.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.