Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

HaardtRiesling2020_Winetable
Haardt Riesling, 2020 Klassiska noter för en Pfalzriesling där päron, persika och citrus ger doftbasen med en uns av piggelin.
Produkttyp vitt vin
Land/Region Tyskland
NR 91250
189,-
12,5%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Haardt Riesling, 2020

Klassiska noter för en Pfalzriesling där päron, persika och citrus ger doftbasen med en uns av piggelin.


Pfalz soliga och varma klimat genererar mogna druvor och fylliga viner, ett signum för Müller-Catoir, ett av regionens allra främsta vinhus. Här görs skarpa och precisa rieslingviner med stor lagringspotential.

Vinet har jäst och lagrat på ståltank och är klassificerat som VDP ortswein.

Haardt Riesling har klassiska noter för en Pfalzriesling där päron, persika och citrus ger doftbasen med en uns av piggelin. I munnen är det torrt och fylligt och med smaker av persika och grapefrukt balanserat i frisk syra och avslutande rökig mineral. Vit sparris med hollandaisesås är naturligtvis att föredra här men en bakad brioche, tempererad äggula och svart kaviar är inte heller en så pjåkig matvän.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Sedan 1774 är Weingut Müller-Catoir familjeägt och drivs idag, i nionde generationen, av Philipp David Catoir i nära samarbete med den talangfulla vinmakaren Martin Franzen. Framgången stavas ekologisk odling i symbios med årstidernas rytm, låga skördeuttag och mycket selektiv skörd samt varsam pressning. Müller-Catoir vill lyfta fram varje vins enskilda terroir och fokus ligger på hög mineralitet, fruktiga aromer och elegant struktur med tydlig syra.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mer inspirerande läsning