Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

winetable_il_seggio
Il Seggio Poggio al Tesoro 2019 Vinet är förstås förstklassigt med djup delikat frukt, kryddiga toner och mineraldriven energi.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Toscana
NR 2547
199,-
14,5%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Il Seggio Poggio al Tesoro 2019

Vinet är förstås förstklassigt med djup delikat frukt, kryddiga toner och mineraldriven energi.


Det här vinet ger ett omedelbart uttryck för den entusiasm, kunskap och unika plats som ligger bakom. Djupt, läckert fruktigt med kryddiga toner och energiskt mineraldrivet inslag. Tanninerna är eleganta, närmast silkeslena och smaken är ren och livlig med toner av saftiga körsbär, björnbär, kryddor och mineral. En underbar kombination till en pasta linguine med tunna skivor ryggbiff, pesto och parmesan.

Fakta:
Vi reser till Bolgheri. Tar oss längs de skuggiga, slingrande, stämningsfulla vägarna, förbi boulevarden full av cypresser och ut med områdets vackert terrasserade vingårdar. Mångfald och variation som talar för områdets unika förutsättningar att producera uttrycksfulla, förstklassiga viner. Il Seggio är uppkallad efter floden Seggio och området där vinet odlas är känt för sina häftiga jordar med underjordiska avlagringar och mineraler. Denna Bolgheri Rosso tillverkas på 50% merlot, 20% cabernet sauvignon, 20% cabernet franc och 10% petit verdot. Druvorna plockas vid perfekt mognad, pressas försiktigt och vinet jäser i 15 månader på franska barriquer.

Om Poggio al Tesoro:
Poggio al Tesoro är en ca 70 hektar stor egendom som ägs och drivs av den världsberömda vinfamiljen i Veneto – Allegrini. Egendomen är belägen i den prestigefyllda regionen Bolgheri som ligger i Toscanas nordliga del, bara två mil från havet. Här bjuds perfekt balans mellan soltimmar, svala vindar från havet, perfekta sluttningar och en unik jordmån.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mer inspirerande läsning