Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Krug’scher Hof Pinot Noir 2020 Pinot noir från Tyskland som verkligen är ett bra allroundvin att ställa fram på matbordet.
Passar till
buffémat.svgFläskFågelGrönsaker
Produkttyp Rött vin
Land/Region Tyskland, Rheinhessen
NR 22388
149,-
13%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Krug’scher Hof Pinot Noir 2020

Pinot noir från Tyskland som verkligen är ett bra allroundvin att ställa fram på matbordet.


Pinot noir från Tyskland – eller spätburgunder som den också heter där – är en vinstil på stark frammarsch. Anledningarna till det är flera: delvis såklart för att priserna på klassiska viner som exempelvis Bourgogne skjuter i höjden, men också för att kvaliteten på tysk pinot har gått från klarhet till klarhet de senaste årtiondena. Och det här vinet är ett bra exempel på just det.

Slå upp det här vinet i glaset och ta en sniff: I doften hittar du såväl mogna jordgubbar, lingon, blåbär och örter som vanilj, choklad och en nyans av sandelträ. Munkänslan är både mjukt bärig och samtidigt kryddig med matvänlig struktur och bra längd i eftersmaken.

Matmässigt är det här verkligen ett bra allroundvin, men kanske att ljust kött som kyckling, anka eller fläsk sitter allra bäst, gärna rikligt örtkryddat. Servera vinet runt 15 grader, gärna i stora kupor.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Familjen Menger-Krug har producerat vin sedan 1758 och idag driver man två olika egendomar: Krug’scher Hof i Rheinhessen och Motzenbäcker i Pfalz. Huvuddelen av produktionen fokuserar på högkvalitativa mousserande viner, men man gör också stilla vin på druvor som pinot noir, riesling, weissburgunder och sauvignon blanc

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.