Bild på Laga mera vilt med recept av viltkocken Anders Levén

Laga mera vilt med recept av viltkocken Anders Levén

Bild på Maja Berthas
Maja Berthas Redaktör & Vinskribent

Lästid: 1 minut

När han inte jagar eller letar inspiration utomlands jobbar han aktivt med bland annat matlagningskurser, evenemang och catering. Han har tre viktiga ingredienser i sitt liv: Vilt, Ostron & Frankrike. Ibland besöker han oss på Wine Table för liveprovningar där hans matlagning passar in som hand i handske. Välkommen att njuta ett par av viltkocken Anders Levéns recept.

Viltkocken Anders Levén Viltkocken Anders Levén[/caption]

Råbiff på Dovvilt med riven pecorino, friterad vitlök, persilja,
Basilikamajonnäs

4 pers. recept

400 g färs på dovvilt (iskall)
3 klyftor vitlök
6 msk riven pecorino
Skuren persilja
2 dl basilika-majonnäs (gör egen eller köp färdig)

Gör så här:

  • Se till att färsen är iskall när du förbereder upplägget.
  • Skiva vitlöken tunt och fritera/stek i olja tills skivorna är gyllenbruna. Låt rinna av på papper.
  • Riv pecorinon fint.
  • Lägg upp på tallrik och garnera råbiffen med den friterade vitlöken, basilikamajonnäsen och toppa med riven pecorino samt skuren persilja.
  • Lägg gärna till lite gott bröd till servering.

Rostbiff på Dovvilt med lingonsalsa, äpple, röd lök, koriander

4 pers recept

400 g ytterfilé dovvilt

Salsa:
1 äpple tärnat
1 rödlök finskuren
2 dl lingon helst frysta en gång
2 msk råsocker
3 msk skuren koriander
2 msk olivolja
Några stänk tabasco efter smak
1 lime pressad och riven

Gör så här:

  • Bryn köttet hårt på hög temperatur. Krydda med salt och svartpeppar och stek sedan i ugnen på 85°C, till 58°C i innertemperatur.
  • Låt rostbiffen vila i 10 min och skiva sedan tunt.
  • Ingredienserna till salsan blandas och lägg över det skivade köttet
  • Servera snyggt på en tallrik
Laga mera vilt med Anders Levén

 

Besök Anders Levén på nätet.

Mer om viltkött – ett hållbart alternativ av Pär Strömberg

Läs mer om vilt och höstens smaker och hur du matchar rätt till dryck, av Maja Berthas

Vintips, vin till vilt av Pär Strömberg

Dela via:

Mest besökta vinbarerna just nu

Sundbybergs Vinbar

Klassiskt

Solna - Sundbyberg

Kvarterskrog

Skärets Krog

Avslappnat

Smögen

Semesterpärla

AVA Vinbar

Livligt

Malmö, Sorgenfri

Upcoming

Leijontornet Bar

Mysigt

Stockholm, Gamla stan

Bistro

Bar Ingrid

Avslappnat

Stockholm, City

Perfekt läge

Tyge & Sessil

Trendigt

Stockholm, Östermalm

Perfekt läge

Suggan Vinbar

Charmigt

Göteborg, Majorna

Kvarterskrog

Vingården

Klassiskt

Stockholm

Skön innergård

Ring Katarina

Trendigt

Stockholm, Södermalm

Kvarterskrog

Liebling

Stockholm, Södermalm