Vad dricker man till grillat kött?
Lästid: 2 minuter
När det kommer till grillat kött kräver vinet en matchning till både stekgraden, ytan på köttet och tillbehören. Det finns få saker som är så kopplat till svensk sommar som grillat nötkött. Svenskar älskar grillad ryggbiff, entrecôte och allt annat läckert, precis som oss på Wine Table. Pär Strömberg har därför valt ut tre viner ur fasta sortimentet som kan täcka de flesta behov av god dryck till.
Chinon Cuisine de ma Mere 2022
- art nr 71529
- 750 ml
- 12.5%
- 149 kr
Ny årgång av detta härliga och ärliga husvin på cabernet franc, ekologiskt och Hållbart Val-märkt. Smaken är saftig och stram med uppfriskande fruktsyror, lätt rödbärigt och grönörtigt. Den fruktiga smaken med svartvinbär, färska örter, blåbär och lakrits serveras helst lite svalt till grillspett, marinerad flankstek, hel ölkokt högrev som grillas till perfektion eller till njurtapp med rustika rotfruktstillbehör. Vinet odlas på en mindre vingård om två hektar i Chinon, beläget i Loire-dalen.
Dandelion Vineyards Fearless Fronds of Coonawarra Cabernet Sauvignon 2021
- art nr 2325
- 750 ml
- 14.5%
- 169 kr
Kraftfull och energiskt örtig nos nyriven mynta och eucalyptus med svart frukt som svartvinbär, plommon och körsbär. Örtigt och stramt med fin balans mellan syra struktur och täta tanniner i ett långt koncentrerat och fruktigt avslut. Smarrigt till kolgrillad medium rare utvald ryggbiff eller entrecôte med hård maillard, hemmapommes och en dragonstinn bea.
Massimo Rivetti Barolo 2019
- art nr 20055
- 750 ml
- 14%
- 295 kr
Syrlig nos av rosor och tjära, körsbär och viol, läckert parfymerat. Stram tight och energisk med generös frukt och vital syra i fin koncentrerat längd. Mjukt rosig om kinden men med tighta tanniner och mjuk frukt i en utsökt balans. Vinhuset Massimo Rivetti omfattar cirka 25 hektar ekologiskt odlade vingårdar med en ålder på mellan 35-75 år. Barolo och kolgrillat kött är som hand i handske. Här tänker jag mig kött på ben, t-ben eller tomahawk, helst med lite lagring så smaklökarna får sig en rejäl boost med tryffelmajotoppad grillad spetskål.