Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En glasflaska med Marastoni Vino Nobile di Montepulciano 2018, ett rött vin från Toscana i Italien
Marastoni Vino Nobile di Montepulciano 2018 Fylligt och bärigt rödvin från de böljande vidderna i Toscana.
Passar till
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Toscana
NR 55238
159,-
13.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Marastoni Vino Nobile di Montepulciano 2018

Fylligt och bärigt rödvin från de böljande vidderna i Toscana.


Med parfym av körsbär och svart frukt bjuder Tenute del Cerro Marastoni Vino Nobile di Montepulciano, 2018 på en tät, fyllig och fokuserad smak. Fjäderlätt i munnen trots tuff tanninstruktur och koncentration. Med frisk, bärig syra och härlig lång mineralisk eftersmak gör sig vinet utmärkt till vilt.

I Montepulciano går druvan sangiovese under namnet prugnolo gentile, vilket betyder det snälla plommonet. Viner gjorda på denna druva blir ofta kryddiga och tanninrika med gott om syra. Perfekta att kombinera till just smakrika vilt- och kötträtter men minst lika bra att njuta av utan tilltugg. Att testa vinet till italienska charkuterier är ett annat förslag, samt till ostar som pecorino. 

Om producenten

Producenten Tenute del Cerro är en stor aktör på den italienska vinmarknaden och grundades 1978. Idag spänner företaget över Umbrien och Toscana i mellersta Italien och har flertalet större vingårdar under sina vingar. 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.