Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Masi Campofiorin 2019 Dricks utmärkt idag men lagras väl i minst 20 år.
Passar till
LammNöt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Venetien
NR 5123
150,-
13%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Masi Campofiorin 2019

Dricks utmärkt idag men lagras väl i minst 20 år.


Campofiorin tillverkas genom Masis dubbeljäsningsmetod där jäst vin från färska druvor får jäsa en andra gång med 25 procent halvtorkade druvor i cirka 15 dagar. Vinet lagras sedan minst 18 månader på fat och tre månader på flaska. Resultatet är fylligt och finstämt kryddigt med lång, harmonisk smak. Dricks utmärkt idag men lagras väl i minst 20 år. Det är inte många viner i den prisklassen som har sådan potential.

Vinet drickes allra bäst parat med god och rustik italiensk mat och rätter på lamm och nötkött. Det passar också väldigt fint till våra svenska höstgrytor med svamp och rotfrukter.

Resultatet är fylligt och finstämt kryddigt med lång, harmonisk smak.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Masi är ett av Italiens högst ansedda vinföretag som år 1964 introducerade en helt ny vintyp på marknaden; en Valpolicella som fick jäsa ytterligare en gång tillsammans med pressrester från Recioto och Amarone. Vinstilen kom att kallas Ripasso och under en tid var Ripasso Masi’s egna varumärke. Idag är dock begreppet fritt och innefattar vin av skiftande kvalitet, varpå Masi kort och gott valt att döpa sin världssuccé till Campofiorin.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.