Montepolli
Elegant rödvin till köttet!
Montepolli är ekologiskt cabernet sauvignon med mindre delar merlot och cabernet franc som vilat på franska ekfat under ett år. En minisupertoscanare, sötrödfruktig med toner av svartvinbär, ceder, choklad, mocca och kaffe i nosen. Stram syra och generös frukt, fyllig textur, sötfruktigt och örtigt med lakrits och kaffetoner i ett solvarmt avslut.
“En stilig Bordeaux-blend med både elegant finess och mustigt tryck. Supergott!”–Andreas Grube
Servera till rätter med mörkt kött. Se recept på lammfilé med ugnsrostade sommargrönsaker och torkade oliver.
Om Producenten
Tenuta Licinia är grundat med idén att återuppliva historiska vingårdar med intressanta underjordar i en del av Toscana där produktion av fina viner till stor del försvann under 1900-talet. Tenuta Licinia drivs idag av vinmakaren James Marchall som tog över egendomen efter sin farfar.