Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

nyetimber-classic-cuvee
Nyetimber Classic Cuvee Perfekt som aperitif likväl som till rökt lax, färska skaldjur eller en bit ost.
Produkttyp Mousserande vin
Land/Region Storbritannien
NR 96018
459,-
12%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Nyetimber Classic Cuvee

Perfekt som aperitif likväl som till rökt lax, färska skaldjur eller en bit ost.


Nyetimber Classic Cuvee är gjort enligt traditionell metod, med en andra jäsning på flaska, och har legat på jästfällningen i 36 månader. Resultatet är ett bubbel med koncentration och djup, med smaker av gula och röda äpplen, brioche, mandel, grapefrukt och ett stänk honung.

Att England numera räknas som en av världens bästa producenter av mousserande vin har väl knappast undgått någon. Och Nyetimber är en av de producenter som gått i täten för kvalitetsutvecklingen. Både jordmån, klimat och produktionsmetoder har stora likheter med klassiska Champagne, och i det här vinet är det chardonnay, pinot noir och pinot meunier som står för innehållet.

”Ett mousserande vin från England med smaker av gula och röda äpplen, brioche, mandel, grapefrukt och ett stänk honung”

Kan både drickas precis som det här, varför inte som aperitif, men sitter också fint tillsammans med rökt lax, sushi, färska skaldjur eller en bit ost.

Se när Wine Table provar vinet: här

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Nyetimber räknas i allra högsta grad som pionjärer vad gäller engelskt mousserande vin. Totalt förfogar man över 330 hektar vinmark i West Sussex och Hampshire vid landets södra kust. Nyetimber odlar enbart chardonnay, pinot noir och pinot meunier, något man var först i England med att göra. Själva namnet kommer från gammelengelskans Nitimbreha vilket betyder nytt timmer eller nytt hus.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.