Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

nyetimber-classic-cuvee
Nyetimber Classic Cuvee
Produkttyp Mousserande vin
Land/Region Storbritannien
Alkoholhalt 12%
Ekologiskt NEJ
Pris 429,-
Artikelnummer 96018

Nyetimber Classic Cuvee


Att England numera räknas som en av världens bästa producenter av mousserande vin har väl knappast undgått någon, och Nyetimber är en av de producenter som gått i täten för kvalitetsutvecklingen. Både jordmån, klimat och produktionsmetoder har stora likheter med klassiska Champagne, och i det här vinet är det chardonnay, pinot noir och pinot meunier som står för innehållet.

Vinet är gjort enligt traditionell metod, med en andra jäsning på flaska, och har legat på jästfällningen i 36 månader. Resultatet är ett bubbel med koncentration och djup, med smaker av gula och röda äpplen, brioche, mandel, grapefrukt och ett stänk honung.

Kan både drickas precis som det här, varför inte som aperitif, men sitter också fint tillsammans med rökt lax, sushi, färska skaldjur eller en bit ost.

Om producenten:
Nyetimber räknas i allra högsta grad som pionjärer vad gäller engelskt mousserande vin. Totalt förfogar man över 330 hektar vinmark i West Sussex och Hampshire vid landets södra kust. Nyetimber odlar enbart chardonnay, pinot noir och pinot meunier, något man var först i England med att göra. Själva namnet kommer från gammelengelskans Nitimbreha vilket betyder nytt timmer eller nytt hus.

Du missar väl inte dessa godingar