Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Ett generöst och balanserat vin som talar för sitt vackra ursprung genom generositet, balans och fräschör
Ett generöst och balanserat vin som talar för sitt vackra ursprung genom generositet, balans och fräschör Patriarche Bourgogne Chardonnay Cuvée des Visitandines 2019
Passar till
Smakikon för drycken: FiskSmakikon för drycken: FläskSmakikon för drycken: Fågel
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike, Bourgogne
NR 7115901
151,-
13%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Ett generöst och balanserat vin som talar för sitt vackra ursprung genom generositet, balans och fräschör

Patriarche Bourgogne Chardonnay Cuvée des Visitandines 2019


I betalt samarbete med Domaine Wines Sweden

Bourgogne är ett av världens mest välkända vindistrikt. Här står generös frukt och mineraldriven fräschör i fokus. Det är precis den smakprofil vi hittar i vinerna från Patriarche Père & Fils – en klassisk egendom med en gedigen historia.

Chardonnay är druvan nummer ett i Bourgogne. Från områdets kalkrika jordar tillverkas viner lika yppigt fruktiga som rena, friska och mineraldrivna.

Patriarche Bourgogne Chardonnay Cuvée des Visitandines 2018 görs på en balanserad blandning av druvor från olika kommuner i Bourgogne – alla med sina specifika egenskaper som tillsammans ger ett mineraldrivet vin med djup och fräschör. Tjugo procent av vinet har lagrats på franska ekfat i omkring sex månader. Det här passar fint såväl till lätta tilltugg som till färska skaldjur, höstens smakrika fiskgryta eller moules marinières.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Patriarche Père et Fils är en familjeägd egendom vars historia sträcker sig mer än 230 år tillbaka i tiden. Egendomen håller till i hjärtat av Bourgogne, Beaune. Grundaren till företaget hette Jean-Baptiste Patriarche och han startade upp verksamheten redan 1780. Man har idag 185 anställda och en exportmarknad som sträcker sig i 85 länder, världen över. I företagets källare i Beaune lagras över 3 miljoner flaskor. Den äldsta årgången är från 1904. Patriarche Père et Fils uttalade mål är att tillverka välgjorda, tillgängliga viner som passar många tillfällen. Vinerna är klassiska och talar för bourgognes unika terroir genom generositet, balans och fräschör.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.