Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En flaska med Peter & Paul Grüner Veltliner, ett vitt vin från Niederösterreich i Österrike
Peter & Paul Grüner Veltliner Fruktdriven stil med rund och elegant eftersmak.
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Österrike, Niederösterreich
NR 50081
159,-
12%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Peter & Paul Grüner Veltliner

Fruktdriven stil med rund och elegant eftersmak.


Peter & Paul Grüner Veltliner har en inbjudande aromatisk nos av vitpeppar och friskt syrlig gul frukt. Läskande syra, mjuk och fyllig i texturen med charmerande örtig och mineralisk finish. Ett vin som tangerar det naturliga vibrerande biodynamiska uttrycket av både druva och terroir.

Vinet är tillverkat av 100% Grüner Veltliner som skördas för hand i september. 70 % av vinet jäser på ståltank med kultiverad jäst, resterande 30% har genomgår malolaktisk jäsning i ekfat.

“Eftersmaken är rund och elegant”

Som bäst till panerad torsk med remouladsås och kokt potatis eller klassikern wienerschnitzel med sardell- och kaprissmör till ugnsrostade potatisklyftor eller en säsongssallad på potatis & sparris.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Sedan mitten av 1600-talet har de två skyddshelgonen Peter & Paul vakat över vingården Winzerhof Hoch. Idag är det familjen Hoch som sköter driften. Vinerna från Peter & Paul representerar alla en stil som står för låga interventioner. Med fokus på det svala klimatet för att låta vinerna visa på den frukt, friskhet och livliga struktur de får genom vinmakningen. Vinerna är ekologiska och lätta att förstå sig på!

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.