Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En flaska med Peter & Paul Rot, ett rött vin från Niederösterreich i Österrike
Peter & Paul Rot Lättsamt och inbjudande rödtjut.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Österrike, Niederösterreich
NR 50097
159,-
11%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Peter & Paul Rot

Lättsamt och inbjudande rödtjut.


Peter & Paul Rot är rödbärspangigt strukturerat sommarvin med doft av skogsbär och örter. Läskande friskt och syrligt med inslag av söta röda äpplen, jordgubb och vildhallon. I Rot bossar zweigelt över blauer portugieser som tillsammans skapar både energi, koncentration och ett personligt uttryck.

I september skördas druvorna för hand och jäsningen påbörjades på naturlig väg i tankar av stål för att sedan låta 30% av vinet genomgå malolaktisk jäsning på ekfat.

“Ett lättsamt och inbjudande rött vin som med fördel kan serveras lätt kylt.”

Matchar snyggt till grillat fläskkött som ribs med coleslaw och creamed corn eller fläskkotletter med vitlöksörtsmöriga smashade potatisar ur ugnen och rabarberchutney. Se Wine Tables recept på entrecôte och syrlig senapsvinägrett och grillade grönsaker här.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Sedan mitten av 1600-talet har de två skyddshelgonen Peter & Paul vakat över vingården Winzerhof Hoch. Idag är det familjen Hoch som sköter driften. Vinerna från Peter & Paul representerar alla en stil som står för låga interventioner. Med fokus på det svala klimatet för att låta vinerna visa på den frukt, friskhet och livliga struktur de får genom vinmakningen. Vinerna är ekologiska och lätta att förstå sig på!

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.