Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Peter & Paul Riesling Fruktigt och friskt vin.
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Österrike, Niederösterreich
NR 53720
179,-
12%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Peter & Paul Riesling

Fruktigt och friskt vin.


Peter & Paul Riesling är floralt fruktig och persikodoftande med gulblommiga toner, honung och kaprifol. Smaken är driven av gul stenfrukt, mineral och frisk syra. Tät och koncentrerad med lätt sälta i avslutet. En egen och personlig tolkning av riesling i naturlig skrud.

I september skördas druvorna för hand från 25 års gamla vinrankor. Majoriteten av vinet har jäst på ståltank, medan en liten del fått genomgå malolaktisk jäsning under fem månader.

“Tät och koncentrerad med lätt sälta i avslutet.”–Pär Strömberg

Rimmar fint med fisk och skaldjursrätter där hög syra och sälta dominerar framför hetta och feta krämiga tillbehör. Testa gärna till lax- och pepparrotssnittar.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Sedan mitten av 1600-talet har de två skyddshelgonen Peter & Paul vakat över vingården Winzerhof Hoch. Idag är det familjen Hoch som sköter driften. Vinerna från Peter & Paul representerar alla en stil som står för låga interventioner. Med fokus på det svala klimatet för att låta vinerna visa på den frukt, friskhet och livliga struktur de får genom vinmakningen. Vinerna är ekologiska och lätta att förstå sig på!

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.