Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Pierre Mignon Harmonie de Blancs Vintage Grand Cru 2010 En lockande, fräsch och sofistikerad champagne med komplexa inslag perfekt som aperitif eller till skaldjur.
Produkttyp Champagne
Land/Region Frankrike, Champagne
NR 76220
565,-
12%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Pierre Mignon Harmonie de Blancs Vintage Grand Cru 2010

En lockande, fräsch och sofistikerad champagne med komplexa inslag perfekt som aperitif eller till skaldjur.


Harmonie de Blancs Vintage Grand Cru 2010 är en årgångschampagne från ett år då mycket av skördarna i Champagne förstördes av septemberregn. Maison Pierre Mignon ansåg dock att kvalitén på sin chardonnaydruvor i sina Grand Clu-klassade gårdar i Chouilly, Cramant och Avize höll tillräckligt hög klass och valde att göra denna unika harmoni av smaker.

En lockande, fräsch och sofistikerad champagne med komplexa inslag av mjukt brödiga toner som ljus toast och bakkryddor, mogna gula äpplen och bakad citron. I munnen en frisk syra som balanserar mjuka pärlande bubblor i en krämig kropp till ett mineraliskt saltbad i avslutet.

Servera som aperitif eller till skaldjur.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Maison Pierre Mignon ligger beläget i byn Le Breuil i Marnedalen och är mest känt för kvaliteten på sin pinot meunier. Här har de producerat exceptionella champagner i fem generationer med respekt för tradition och blick för innovation. Idag är det Pierre och Yveline Mignon driver familjens egendom och arbetar i samarbete med sina två barn; Céline som är ansvarig för export och marknad, och Jean-Charles, ansvarig för vingården och vinerna. Deras 18 hektar vingårdar är spridda över hela Champagne med flera belägna i de finaste Cru'erna i Marne, Côte des Blancs och Epernay. Odlingarna består huvudsakligen av pinot meunier med en något mindre andel chardonnay samt en betydligt mindre del pinot noir.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.