The Chocolate Block
Läckert och smakrikt vin med en pepprig, tät känsla och inslag av viol, björnbär och lakrits.
The Chocolate Block är en av Boekenhoutskloofs mest populära viner och bjuder på en spännande blandning av syrah, medelhavsdruvor och en gnutta cabernet. Smaken är kryddig med inslag av lakrits, en hint av kakao, torkade örtkryddor och ett stort mått mörka bär.
”Med en spännande blandning av Syrah, några medelhavsdruvor och en gnutta Cabernet kan inget gå fel.” –Maja Berthas
Vinet är utmärkt till cheddarostfyllda dovhjortsbiffar med krämig grönpepparsås och hasselbackspotatis – men även utsökt till smakrika ostar och mustiga grytor. Se när Wine Table’s redaktion testar Chocolate Block 2021: här
Om Producenten
Vinproducenten Boekenhoutskloof är grundat redan 1776 i Swartland, norr om Kapstaden. Namnet Boekenhootskloef betyder ”bokträdsdalen” på afrikaans. Egendomen odlar druvsorterna syrah, cabernet sauvignon, cabernet franc, grenache, semillion och viognier – och chefsvinmakare är Marc Kent.