Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

ThierryMothe_Sigva
Klassisk torr chablis med vackert fruktig koncentration och frisk syra Thierry Mothe Chablis 2019
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike, Chablis
NR 5564
229,-
12,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Klassisk torr chablis med vackert fruktig koncentration och frisk syra

Thierry Mothe Chablis 2019


I samarbete med Sigva AB

Få andra platser står för viner med ett så pass distinkt, personligt uttryck som Chablis. En del av dess förklaring är områdets unika jordar.

Från Chablis världskända och högt ansedda kimmeridgienjordar plockas druvorna till klassiska, stilfulla Thierry Mothe Chablis. Druvorna skördas i slutet av september och vilar i tolv månader på ståltank. Här bjuds stor personlighet till ett litet pris i form av en klassisk torr chablis med vackert fruktig koncentration, frisk syra och eleganta mineraltoner. Det här är en strålande följeslagare till ostron, en klassisk toast skagen eller varför inte lyxa till det med löjromspizza toppad av västerbottenost, gräslök och gräddfil?

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Drygt 18 mil sydost om Paris ligger Chablis och familjeägda Domaine Thierry Mothe. Egendomen drivs av fjärde generationen och det är Thierry Mothe själv som är vinmakare. Han strävar efter att göra sina viner i klassisk torr stil med tydlig känsla för ursprung. Det råder ingen tvekan om att han har lyckats.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.