Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

prisvärt rött toscana
Val di Suga Brunello di Montalcino 2016 Nyanserat och kryddigt med fatkaraktär och aptitretande tanniner.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Toscana
NR 42302
259,-
14%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Val di Suga Brunello di Montalcino 2016

Nyanserat och kryddigt med fatkaraktär och aptitretande tanniner.


Från en kanonårgång med djup doft av mörka bär, svarta körsbär, blåbär och svarta oliver. Torr och välstrukturerad med aptitretande tanniner. Vuxna smaker, koncentrerat av mörka bär, anis, gröna örter och rökiga, jordiga mineraler med fatkaraktär i avslutet. Servera vid ca 18°C till rätter med mörkt kött, till exempel vilt.

Vinet är tillverkat av druvan sangiovese som i denna trakt går under namnet brunello. Det har lagrats två år i ekliggare och därefter ett år i betongtank och ännu ett år på flaska.

Om producenten

Producenten Tenimenti Angelini består av tre egendomar med olika vingårdslägen och appellationer. San Leonino i Chianti Classico, Tenuta Trerose i Montepulciano och Val di Suga i Montalcino. Tenimenti Angelini är en del av koncernen Angelini Group som leds av Francesco Angelini.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mer inspirerande läsning