Val di Suga Brunello di Montalcino 2016
Nyanserat och kryddigt med fatkaraktär och aptitretande tanniner.
Från en kanonårgång med djup doft av mörka bär, svarta körsbär, blåbär och svarta oliver. Torr och välstrukturerad med aptitretande tanniner. Vuxna smaker, koncentrerat av mörka bär, anis, gröna örter och rökiga, jordiga mineraler med fatkaraktär i avslutet. Servera vid ca 18°C till rätter med mörkt kött, till exempel vilt.
Vinet är tillverkat av druvan sangiovese som i denna trakt går under namnet brunello. Det har lagrats två år i ekliggare och därefter ett år i betongtank och ännu ett år på flaska.
Om producenten
Producenten Tenimenti Angelini består av tre egendomar med olika vingårdslägen och appellationer. San Leonino i Chianti Classico, Tenuta Trerose i Montepulciano och Val di Suga i Montalcino. Tenimenti Angelini är en del av koncernen Angelini Group som leds av Francesco Angelini.