Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Pasta à la Vodka
Balthasar Ress Rheingau Riesling feinherb

I glaset

Balthasar Ress Rheingau Riesling feinherb

Läs mer

Pasta à la Vodka

Bild på Wine Table
Wine Table

Torsdag eftermiddag och du har inte hunnit ägna en tanke åt kvällens middag? Det är då du svänger ihop världens enklaste och godaste 80-talsklassiker. Pasta à la Vodka är förmodligen tusen gånger godare än du minns den.


I glaset

Balthasar Ress Rheingau Riesling feinherb

Läs mer
Bild på Balthasar Ress Rheingau Riesling feinherb

Rökt paprikapulver är varken ett måste eller typiskt i denna pastaklassiker från 80-talet, men en god twist som gör det hela ännu lite hetare. Vodkan i rätten frigör härliga aromer från tomaten och hjälper till att binda såsen.

Ingredienser

1 st gul lök
2 klyftor vitlök
2 msk smör
1 tsk chiliflakes
1 tsk rökt paprika (pimenton de la vera)
4 msk tomatpuré
2 dl grädde
1 dl Vodka
1 dl pastavatten
1 dl parmesan (riven)
½ dl kruspersilja (hackad)
500 g spaghetti eller pasta penne (eller det du har hemma)
Salt till pastavatten
Svartpepparkvarn

Gör såhär:

  • 1. Koka pastan i en stor kastrull enligt anvisningarna på paketet, spara 1 dl av kokvattnet
  • 2. Värm smöret i en stor stekpanna på medelvärme, tillsätt lök och vitlök och stek i 3-5 minuter tills gyllene. Tillsätt chili, paprikapulver och tomatpuré. Fräs 3 min.
  • 3. I med vodka och låt koka upp och sjuda i en minut innan du tillsätter grädde.
  • 4. Sjud försiktigt i 5 minuter eller tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt och svartpeppar och persilja.
  • 5. När pastan är kokt, häll av vattnet och tillsätt såsen och blanda. Späd eventuellt med pastavatten om såsen skulle bli för tjock.
  • 6. Servera med en fluffig peruk av riven parmesanost och nymalen svartpeppar. Smaklig Spis!!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.