Svenskar i vinvärlden
Svenskar i vinvärlden - möt Lars Torstenson, en flygande vinmakare tillbaka på ground zero och den svenskägda vingården Domaine Rabiega
Svenskar i vinvärlden - möt Lars Torstenson, en flygande vinmakare tillbaka på ground zero och den svenskägda vingården Domaine Rabiega
Alexander Jansson tar oss ut i naturen för en kravlös midsommar med matjessill med brynt smör och vit bourgogne
Se där, ytterligare en portugis på listan – men här en rödpangare med både kryddig botten och med gott om pigg röd frukt. Jaen heter druvan, som för övrigt är samma som mencía i Spanien. Här bjuds på hallon, björnbär och färsk timjan i doft och smak. Servera gärna hyfsat svalt till biffsallad eller flankstek med kryddiga tillbehör.
Friskt dessertvin med fin ljusröd färg av den lokala druvan brachetto, fyllf av doft och smak av rosor och bärkompott av hallon, jordgubb och körsbär. Välbalanserat mellan sötma i frukten och den höga pigga saliverande syran, mjukt återhållet av en låg alkoholhalt. Otroligt gott till bärdesserter och jordgubbstårta.
I det tredje numret av vårt tryckta magasin bjuder vi på allt från fantastiska mingelviner och läskande sommarbärs till reportage från Toscana, Tasmanien och spännande vinhak runt om i Göteborg. Varsågod att bläddra i Sveriges digitala vinmagasin här!
Sara Emilia Nässén lyfter på locket till den svenska skatten av bärviner.
Guide Michelin säger ja tack till Estland - de nya stjärnkrogarna har nagelfarits av Wine Tables krogkrönikör Anna Norström som säger ja till megapints och hummer.
Sommaren är äntligen här och juni välkomnar med sin första av två lanseringar i tillfälliga sortimentet. Pär Strömberg har Nyprovat nyheterna.