Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Amarone della Valpolicella Antica Vigna 2018 Ett vin som bjuder ett enastående fruktigt djup och en exklusiv struktur.
Passar till
LammNötOstVilt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Venetien
NR 79000
279,-
15%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Amarone della Valpolicella Antica Vigna 2018

Ett vin som bjuder ett enastående fruktigt djup och en exklusiv struktur.


Amarone della Valpolicella Antica Vigna 2018 är en förstklassig amarone. Ett vin som bjuder ett enastående fruktigt djup och en exklusiv struktur med delikata toner av mörka körsbär, björnbär, choklad, kryddor och fat. De tre klassiska amaronedruvorna corvina , corvinone och rondinella plockas från fyra växtplatser. Druvorna torkas i fyra månader innan pressning, för att doft och smak ska koncentreras. Därefter lagras vinet på ekfat i fyra år. Det här är en förträfflig följeslagare till såväl lagrad parmesan som till grillad entrecôte med salviasmör och panzanella – en italiensk tomat och brödsallad.

Ett vin som bjuder ett enastående fruktigt djup och en exklusiv struktur med delikata toner av mörka körsbär, björnbär, choklad, kryddor och fat.

Omgiven av cypresser, olivträd, gamla vackra stenmurar och fina vingårdar ligger Villa Giona, en av Venetos vackraste egendomar. Salvaterra står för att bevara och ta hand om de unika egenskaperna som regionens jord erbjuder. Detta med ledord som kärlek, respekt, passion, stolthet, arbete, tålamod, förväntan och kreativitet.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Antica Vigna framställs av familjen Furia som med mer än trettio års erfarenhet driver egendomen Salvaterra i San Pietro in Cariano, i hjärtat av vinregionen Valpolicella. Odlingen sker med största hänsyn tagen till miljö och natur, vilket närmast är självklart med tanke på namnet Salva Terra – rädda jorden. Ansvarig vinmakare är Beppe Caviola som för några år sedan utsågs till ”Winemaker of the Year” av den prestigefyllda italienska vinguiden Gambero Rosso.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.