Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Enzo Bartoli Barbaresco Rio Sordo 2016 Nyhet från Enzo Bartoli, ett rykande färskt rött vin från vingårdsläget Rio Sordo i Barbaresco.
Passar till
LammNötVilt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Piemonte
NR 53139
299,-
14%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Enzo Bartoli Barbaresco Rio Sordo 2016

Nyhet från Enzo Bartoli, ett rykande färskt rött vin från vingårdsläget Rio Sordo i Barbaresco.


I samarbete med Lively Wines.

Varumärket Enzo Bartoli har tagit svenskarna med storm med sina välkomponerade och finstämda piemontesiska viner. Här ytterligare ett bevis på dess fingertoppskänsla med en Barbaresco från vingårdsläget Rio Sordo. Nytillskottet bidrar till övriga familjen Bartolis med sammetslena tanniner, rosenskimrande frukt och elegant syra.

Vingårdsläget Rio Sordo producerar mediumfylliga viner med finess och elegans på den välkända druvan nebbiolo. Årgången, 2016, är en superårgång som man bara ser ett fåtal gånger per århundrade. Ett mycket lagringsdugligt vin som bara kommer utvecklas till det bättre. Med det sagt, är det redan idag ett tillgängligt och mycket njutningsbart vin om det bara får lite luft i en karaff en stund innan servering.

Stor och bred doft av rosor, skogshallon och körsbär. Smaken som väntat av området med nypon, röda körsbär och jordgubbar. Mörka inslag av svart te, nougat och ekfat rundar av den friska syran och de sammetslena tanninerna. Servera gärna svalt 14–16 grader i stora glas för att få fram den bästa parfymen och smaken. Ett vin som är utmärkt till krämiga pastarätter som exempelvis en hemlagad tryffelpasta med massa parmigano eller till örtmarinerat grillat lamm.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.