EnzoBartoli
Enzo Bartoli Barbaresco Rio Sordo 2016 Nyhet från Enzo Bartoli, ett rykande färskt rött vin från vingårdsläget Rio Sordo i Barbaresco.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Piemonte, Barbaresco
Alkoholhalt 14%
Ekologiskt NEJ
Pris 249,-
Artikelnummer 53139

Enzo Bartoli Barbaresco Rio Sordo 2016

Nyhet från Enzo Bartoli, ett rykande färskt rött vin från vingårdsläget Rio Sordo i Barbaresco.


I samarbete med Lively Wines.

Varumärket Enzo Bartoli har tagit svenskarna med storm med sina välkomponerade och finstämda piemontesiska viner. Här ytterligare ett bevis på dess fingertoppskänsla med en Barbaresco från vingårdsläget Rio Sordo. Nytillskottet bidrar till övriga familjen Bartolis med sammetslena tanniner, rosenskimrande frukt och elegant syra.

Vingårdsläget Rio Sordo producerar mediumfylliga viner med finess och elegans på den välkända druvan nebbiolo. Årgången, 2016, är en superårgång som man bara ser ett fåtal gånger per århundrade. Ett mycket lagringsdugligt vin som bara kommer utvecklas till det bättre. Med det sagt, är det redan idag ett tillgängligt och mycket njutningsbart vin om det bara får lite luft i en karaff en stund innan servering.

Stor och bred doft av rosor, skogshallon och körsbär. Smaken som väntat av området med nypon, röda körsbär och jordgubbar. Mörka inslag av svart te, nougat och ekfat rundar av den friska syran och de sammetslena tanninerna. Servera gärna svalt 14–16 grader i stora glas för att få fram den bästa parfymen och smaken. Ett vin som är utmärkt till krämiga pastarätter som exempelvis en hemlagad tryffelpasta med massa parmigano eller till örtmarinerat grillat lamm.

Du missar väl inte dessa godingar