Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Kloster Eberbach Riesling Spätlese Balanserat och smakrikt vin som samtidigt känns stramt och lätt i eftersmaken.
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Tyskland, Rheingau
NR 6257
139,-
8%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Kloster Eberbach Riesling Spätlese

Balanserat och smakrikt vin som samtidigt känns stramt och lätt i eftersmaken.


Frisk och pigg syra + färsk fruktighet + fint avrundande restsötma = ett gastronomiskt kalasvin. Kloster Eberbach Riesling Spätlese är, som namnet avslöjar, gjort till hundra procent riesling, och här finns allt det man vill ha av druvan: de färska citrustonerna, päronen och den fräscha syran. Då det här vinet också är i en stil med aningen sötma hittar man också gott om torkade aprikoser, mogen gul frukt och lite honung. Balansen mellan den lätta sötman och den energiska syran ger ett fylligt och smakrikt vin som samtidigt känns stramt och lätt i eftersmaken.

”Spätlese” betyder sen skörd, och det här vinet har fått sin sötma just av att druvorna vid skördetillfället nått en extra nivå av sockerhalt. Det här är ett vin som sitter perfekt med både husmanskost som korv och surkål, men också sushi, sashimi och rätter med lite hetta.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Kloster Eberbachs historia tar sin början redan 1136 och idag är huset en av Tysklands mest kända och respekterade vinfirmor. Hemvisten är Rheingau och man förfogar där över några av landets absolut bästa vingårdslägen längs de branta sluttningarna ner mot floden Rhen

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.