Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

lupireali_vintips
Lupi Reali 2019 Generöst fruktigt med frisk struktur - perfekt att njuta till allt det goda på grillen.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Abruzzerna
NR 2384
119,-
12,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Lupi Reali 2019

Generöst fruktigt med frisk struktur - perfekt att njuta till allt det goda på grillen.


I samarbete med The Wineagency

Ekologiskt, biodynamiskt och naturnära. Det här fruktdrivna finstämda vinet tillverkas på druvan montepulciano d´Abruzzo, som plockas från vingårdar i en vacker nationalpark. Lupi Reali betyder verkliga vargar och namnet kommer från de vargar som lever i nationalparken. Vingårdarna ligger i en dalgång, högt upp i Lagabergen. Jordmånen är mager och klimatet hårt med kalla vintrar och heta somrar.Temperaturskillnaden är stor mellan dag och natt, vilket ger en lång mognadssäsong med druvor som har både arom och koncentration. Vinet är som framgår av etiketten både ekologiskt, veganvänligt och certifierat av Demeter. Ekologiskt vin betyder i de flesta avseenden att man odlar som förr i tiden, alltså utan andra bekämpningsmedel än små mängder kopparsulfat och svavel som inte tas upp av druvorna. Naturgödsel i stället för konstgödsel är också en självklarhet.

Det här är ett vackert fruktigt vin med toner av mörka körsbär, choklad och vilda örter. Smaken är ungdomlig och balanserad där fin koncentration möter läcker fräschör. Vinet är en lysande match till medelhavets smaker. Servera till grillat lamm och nötkött gärna med vitlök och örter. Lagrade hårdostar eller en god pasta sitter riktigt fint även det.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.