Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
En mörkbärig kärlekshistoria från södra Frankrike M. Chapoutier Domaine de Bila-Haut Occultum Lapidem 2019
Passar till
LammNöt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Languedoc-Roussillon
NR 74168
199,-
14.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

En mörkbärig kärlekshistoria från södra Frankrike

M. Chapoutier Domaine de Bila-Haut Occultum Lapidem 2019


Att Michel Chapoutier hör till en av de ledande stjärnorna i Rhônedalen är ingen nyhet, men det kanske inte är alla som vet att Chapoutiers ambitioner även sträcker sig långt utanför Rhônedalen?

Bland annat så driver han den gamla historiska egendomen Domaine de Bila-Haut i Côtes du Roussillon, sydvästra Frankrike. Vingårdarna ligger här på närmare 150 meters höjd. Jorden domineras av kalksten, gnejs och skiffer och vinstockarna är omkring 50 år gamla. Härifrån, i ett klimat präglat av Medelhavet producerar Chapoutier ljuvliga viner i mjukt solmogen fruktig stil med god fräschör. Chapoutier Domaine de Bila-Haut Occultum Lapidem 2019 är ett generöst och stilfullt vin med silkeslena tanniner och stor fräschör. En ljuvlig match till rätter på fågel, vilt eller varför inte lamm serverat med grillade grönsaker, vitlök och sydfranska örter. En njutningsbar kärleksaffär från sydvästra Frankrike.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Maison M. Chapoutier är en av de mest kända producenterna i Rhônedalen. Egendomen gör viner från både norra och södra delen av dalen och är särskilt kända för sina röda och vita Hermitage-viner. Familjens historia i Rhône går tillbaka till 1808, men det var inte förrän 1879 som Polydor Chapoutier tog familjen från att odla druvor till att även tillverka och sälja vin. 1988 tog Michel Chapoutier över egendomen som så småningom fick ett internationella erkännande.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.