Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

chapoutier_vintips
M. Chapoutier Domaine de Bila-Haut Occultum Lapidem 2019 En mörkbärig kärlekshistoria från södra Frankrike.Druvorna syrah, grenache och carignan i ett vin med generös frukt och vackert kryddig struktur I samarbete med Lively Wines.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Côtes du Roussillon
NR 74168
179,-
14,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

M. Chapoutier Domaine de Bila-Haut Occultum Lapidem 2019

En mörkbärig kärlekshistoria från södra Frankrike.Druvorna syrah, grenache och carignan i ett vin med generös frukt och vackert kryddig struktur I samarbete med Lively Wines.


Att Michel Chapoutier hör till en av de ledande stjärnorna i Rhônedalen är ingen nyhet, men det kanske inte är alla som vet att Chapoutiers ambitioner även sträcker sig långt utanför Rhônedalen?

Bland annat så driver han den gamla historiska egendomen Domaine de Bila-Haut i Côtes du Roussillon, sydvästra Frankrike. Vingårdarna ligger här på närmare 150 meters höjd. Jorden domineras av kalksten, gnejs och skiffer och vinstockarna är omkring 50 år gamla. Härifrån, i ett klimat präglat av Medelhavet producerar Chapoutier ljuvliga viner i mjukt solmogen fruktig stil med god fräschör. Chapoutier Domaine de Bila-Haut Occultum Lapidem 2019 är ett generöst och stilfullt vin med silkeslena tanniner och stor fräschör. En ljuvlig match till rätter på fågel, vilt eller varför inte lamm serverat med grillade grönsaker, vitlök och sydfranska örter. En njutningsbar kärleksaffär från sydvästra Frankrike.

Om M Chapoutier

Maison M. Chapoutier är en av de mest kända producenterna i Rhônedalen. Egendomen gör viner från både norra och södra delen av dalen och är särskilt kända för sina röda och vita Hermitage-viner. Familjens historia i Rhône går tillbaka till 1808, men det var inte förrän 1879 som Polydor Chapoutier tog familjen från att odla druvor till att även tillverka och sälja vin. 1988 tog Michel Chapoutier över egendomen som så småningom fick ett internationella erkännande.

Naturligt och unikt, är ord som beskriver egendomen. Michel Chapoutiers sinne har aldrig begränsats av något. Han är alltid i rörelse, så också hans idéer, hans smak och hans ständiga strävan efter högsta möjliga kvalitet. Michel är öppen och ständigt villig att lära sig. Han kombinerar tradition med innovation, upptäcker och återspeglar den fulla potentialen ur sin terroir och låter därmed jorden uttrycka sin sanna natur. Det är det som ger vinerna sin talande karaktär.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mer inspirerande läsning