Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Winetable Spanien vitt Galicien Mara Moura Godella
Mara Moura Godello Generöst vin som för tankarna till betydligt dyrare viner från Bourgogne!
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Spanien, Galicien, Monterrei
NR 74263
149,-
13%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mara Moura Godello

Generöst vin som för tankarna till betydligt dyrare viner från Bourgogne!


Mara Moura Godello från spanska regionen Galicien är ett generöst vin som för tankarna till betydligt dyrare vita viner från Bourgogne. Det är ett elegant och komplext vin men med Galiciens typiska aromatik. Här finns en välbalanserad syra och fin struktur av vit frukt och mineraltoner och sidenmjukt avslut. Tydliga mineral och kryddiga toner (timjan) tillsammans med viss blommighet ger en perfekt matchning till grillad fisk och sommarens sallader och primörer.

Druvorna till Mara Moura kommer främst från vingårdar med kiseljordmån i de högra delarna av appellationen Monterrei, allt för att få hög aromatik och mycket syra. Jäsningen vid låg temperatur kombinerat med battonage (omrörning av jästen) två gånger i veckan ger vinet dess krämighet och komplexitet. För att ge vinet ytterligare aromatiska toner så har vinmakaren tillsatt en liten del av druvsorten Treixadura.

”Perfekt matchning till grillad fisk och sommarens sallader och primörer”

Se när Wine Tables redaktion provar vinet här!

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Vingården Martín Códax grundades 1985 som ett kooperativ med cirka 50 lokala druvodlare. Galicien ligger i det nordvästra hörnet av Spanien, där bland annat DO Monterrrei ligger och namnet kommer efter en galicisk trubadur vars populära dikter finns bevarade. I dikterna sjunger trubaduren till kärleken och till havet och Galiciens kust. Idag har Martín Códax avtal med fler än 1 400 små gårdar som odlas av cirka 550 familjer i regionen. Martín Códax "signaturvin" är Albariño, det mångsidiga vita vinet som har gjort Galiciens viner kända runt om i världen. Vinerna som är internationellt hyllande säljs i över 40 länder och har på många sätt kommit att symbolisera galicisk kultur.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.