Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Mezzacorona Pinot Grigio Riserva 2020 En ny läcker årgång bjuder toner av solmogna persikor, nektariner, äppelblom, citrus och ett finstämt stråk av mineral.
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Italien, Trentino-Alto Adige
NR 2412
99,-
13%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mezzacorona Pinot Grigio Riserva 2020

En ny läcker årgång bjuder toner av solmogna persikor, nektariner, äppelblom, citrus och ett finstämt stråk av mineral.


Från kullar och soliga dalar vid foten av Dolomiterna, där de svalkande vindarna sveper in, plockas druvorna till friska, läckert aromatiska och välbalanserade Mezzacorona Pinot Grigio Riserva. I denna orörda miljö har Mezzacorona tillverkat viner med elegans, harmoni och balans sedan 1904.

Druvorna till Mezzacorona Pinot Grigio Riserva 2019 kommer från en väldränerad jordmån i Zablani, nordöst om Mezzacorona. Lite mindre än hälften av vinet jäser på rostfria ståltankar och resterande på stora och små gamla ekfat.

Resultatet kombinerar generositet och rondör med stor fräschör. Här bjuds en doft lika fruktig och aromatisk som elegant och balanserad. Toner av solmogna persikor, nektariner, äppelblom, citrus och ett finstämt stråk av mineral ger ett vin lika aptitretande friskt som matvänligt. Solklart att servera sval till såväl en krispig sallad nicoise med grillad tonfisk, rostat bröd och en krämig dijonnaise som till italienskt småplock eller en pizza bianco.

 

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Mezzacorona, som grundades 1904 i Trentino, är en sammanslutning av kvalitetsmedvetna vinodlare och anrika vinfamiljer som tillsammans förfogar över 2 800 hektar av de bästa vinmarkerna vid foten av de italienska Alperna

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.