Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Mezzacorona Pinot Grigio Riserva 2020 En ny läcker årgång bjuder toner av solmogna persikor, nektariner, äppelblom, citrus och ett finstämt stråk av mineral
Passar till
FiskFågelGrönsaker
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Italien, Trentino-Alto Adige
NR 2412
109,-
13%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mezzacorona Pinot Grigio Riserva 2020

En ny läcker årgång bjuder toner av solmogna persikor, nektariner, äppelblom, citrus och ett finstämt stråk av mineral


Från kullar och soliga dalar vid foten av Dolomiterna, Italien, där de svalkande vindarna sveper in, plockas druvorna till friska, läckert aromatiska och välbalanserade Mezzacorona Pinot Grigio Riserva. Druvorna till detta vin kommer från en väldränerad jordmån i Zablani, nordöst om Mezzacorona. Lite mindre än hälften av vinet jäser på rostfria ståltankar och resterande på stora och små gamla ekfat.

“Friskt, läckert aromatiska och välbalanserad”

Resultatet kombinerar generositet och rondör med stor fräschör. Här bjuds en doft lika fruktig och aromatisk som elegant och balanserad. Toner av solmogna persikor, nektariner, äppelblom, citrus och ett finstämt stråk av mineral ger detta vin lika aptitretande friskt som matvänligt. Solklart att servera sval till såväl en krispig sallad nicoise med grillad tonfisk, rostat bröd och en krämig dijonnaise som till italienskt småplock eller en pizza bianco med mangold, getost, vitlök och salvia.

 

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Mezzacorona, som grundades 1904 i Trentino, är en sammanslutning av kvalitetsmedvetna vinodlare och anrika vinfamiljer som tillsammans förfogar över 2 800 hektar av de bästa vinmarkerna vid foten av de italienska Alperna. Mezzacorona är pionjärer gällande långsiktig hållbarhet på grund av att vingårdarna sköts med organisk gödning och biologiska metoder vid förhindring av skadedjur, med anledning för att minska miljöpåverkan. De är certifierade enligt hållbarhetscertifieringen SQNPI.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.