Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Rotari Rosé 2017
Rotari Rosé 2017 Friskt, bärigt och läskande med en pigg mousse och utvecklad smakbild.
Passar till
Smakikon för drycken: AperitifSmakikon för drycken: FågelSmakikon för drycken: Grönsaker
Produkttyp Mousserande
Land/Region Italien, Trentino-Alto Adige
NR 7701
141,-
12.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Rotari Rosé 2017

Friskt, bärigt och läskande med en pigg mousse och utvecklad smakbild.


Gyllene orangerosafärgad rosé med frisk doft av röda bär, blodapelsin och gula kex. Läskande syra och pigg mousse i en ungdomlig men utvecklad smakbild. Fin längd ramar in det hela. Råvarorna till detta vin är druvan pinot noir, som i italien heter pinot nero – samt chardonnay. Vinet har lagrats i tre år på sin jästfällning.

Rotari tillverkas i Trentino som ligger i södra delen av regionen Trentino-Alto Adige, beläget i nordöstra Italien. Här odlas druvorna mitt i Dolomiternas dramatiska landskap med höga berg, djupa dalar och kristallblå alpsjöar. Här finns en perfekt grogrund för krispiga, rosa bubblor på.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Mezzacorona, som grundades 1904 i Trentino, är en sammanslutning av kvalitetsmedvetna vinodlare och anrika vinfamiljer som tillsammans förfogar över 2 800 hektar av de bästa vinmarkerna vid foten av de italienska Alperna. Ett team av oenologer och agronomer arbetar dagligen tätt samman med de olika odlarna genom hela processen från blommande vinranka till buteljerat vin. Mezzacorona är områdets mest betydande producent, mest kända för sina mousserande viner under namnet Rotari, skapade på Pinot Noir och Chardonnay enligt traditionell metod, med en andra jäsning på flaska. Rotari tillhör vinkooperativet Mezzacorona som bildades redan 1904. Idag finns fler än 1 500 medlemmar.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.