Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

moulin-touchais
Moulin Touchais 2002 Vignobles Touchais
Produkttyp Sött vin
Land/Region Frankrike, Loire
NR 4196
299,-
13%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Moulin Touchais 2002

Vignobles Touchais


Moulin Touchais produceras i en appellation i Anjou i Loire som går under namnet Coteaux de Layon, och som enbart omfattar söta viner. Vinet görs genom att man skördar en mindre del av druvorna tidigt för att bibehålla fräschör och syra, och sedan blandas dessa med sent skördade druvor med mycket fruktsötma. Resultatet är en unik vinstil som kombinerar pigg syra med utvecklade smaker av päron, torkade aprikoser, marsipan och citrusmarmelad.

Sötman är mycket välbalanserad och det här är ett vin som dricks perfekt till både ostar och desserter.

Vi har provat det här vinet i en provning!

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Vignobles Touchais grundades redan mot slutet av 1700-talet, och det var i början av 1900-talet man började göra söta viner – eftersom de lämpade sig så bra för lång lagring. Huset lade varje år undan ungefär 10 000 flaskor och under andra världskriget murades flaskorna in. De öppnades senare, under 1970-talet, och det undangömda valvet fick namnet The Secret Cellars of Loire.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.