Omaka Mamma
Här bjuds stor personlighet och perfekt balans mellan krämighet och fräschör - precis som mamma vill ha den!
Det sägs att pilsner är ölets moder.
Mamma var hantverksbryggaren Hedda Spendrups första öl för Omaka, hennes signum som bryggmästare och hennes stolthet.
Pilsner är dessutom den svåraste ölen att brygga. Vartenda litet felsteg märks i slutprodukten, inget går att gömma bakom humlearomer och liknande. Mamma är det öl som Omaka bryggt flest gånger och haft flest recept på och den är långt ifrån färdig. Det här är ett öl som ska utvecklas och förbättras under resans gång.
För tillfället är Mamma ett torrt, beskt öl med humlefloralitet från den nyzeeländska humlesorten Nelson Sauvin och den tyska Hallertau Blanc och precis som en tysk pils ska vara fast på Omakas sätt. Just den här är bryggd för alla mammor.
Den är torr, besk och krispig, precis som mamma vill ha den, med en maltig smak där inslag av ljust knäckebröd, citronskal, färska örter, grapefrukt och aprikos trivs.
ombud eller direkt hem.