Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Pongrácz Brut
Pongrácz Brut Ett pangbubbel från Sydafrika!
Passar till
Filterknapp: FiskFilterknapp: ApertiffFilterknapp: Skaldjur
Produkttyp Mousserande vin
Land/Region Sydafrika, Western Cape
NR 7628
129,-
12%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Pongrácz Brut

Ett pangbubbel från Sydafrika!


Pongrácz Brut, verkligen ett uppfriskande pangbubbel från Sydafrika för nästan inga pengar alls! En riktig trotjänare som passar i de flesta sammanhang med sin fylligt, smakrika, kostym som bjuder på både syrliga gröna äpplen, grapefrukt, spröda kex och toner av smält smör. Vinet är framställd enligt Méthode Cap Classique (Champagnemetoden) som innebär en andra jäsning på flaska. Western Cape är hjärtat i den Sydafrikanska vinindustrin.

”Ännu ett kalasfynd för pengen med klassisk palett av gröna äpplen, grapefrukt, spröda kex och toner av smält smör”

Servera gärna till gratinerad hummer eller till en pepparrotsstinn skagen på smörstekt levain, eller varför ine servera detta sprakande vin till kallrökt lax med gravad citron och crostini. Gott!

Läs mer om vinet i denna artikel.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Från sydafrikanska vinproducenten Bergkelder på Western Cape. Namnet Pongrácz är taget efter den ungerska oenologen Desiderius Pongrácz. Vinet är gjort enligt traditionell metod och har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. I Sydafrika kallas denna metod för Méthode Cap Classique.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.