Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

winetable-pongrácz-rosé
Pongrácz Rosé Läckert rosé i toppklass
Produkttyp Mousserande vin
Land/Region Sydafrika, Western Cape
NR 77260
149,-
12 %
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Pongrácz Rosé

Läckert rosé i toppklass


Pongrácz är ett läckert smultronfruktig rosé med snygg brödighet och en läskande syra som får gommen att spricka upp i ett leende.

Vinet är gjord av 60 procent Chardonnay och 40 procent Pinot Noir, framställt enligt Méthode Cap Classique (Champagnemetoden).  År 2012 blev Pongrácz Rosé rankad Top 10 bland de bästa mousserande vinerna i världen, inklusive Champagne, under tävlingen “Effervescents du Monde” som ägde rum i Dijon, Frankrike.

”Läckert smultronfruktig rosé med snygg brödighet och en läskande syra som får gommen att spricka upp i ett leende”

Detta mousserande vin från Sydafrika erbjuder frisk doft av blommor och underbara, uttrycksfulla aromer av krusbär, plommon och nektariner och flera andra fruktiga nyanser. Inslag av hallon, smultron, röda bär och mango. Supergott till en halstrad laxfilé med örtig romsås och färskpotatis.

Vill du grotta ner dig mer bland sydafrikanska viner och dess vinhistoria kan du läsa om det här.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Pongrácz ursprung kommer från greve Pongrácz, en ungersk adelsman. Pongrácz 20+ åriga arbete inom vinodling i Kapstaden bidrog till att forma den sydafrikanska vinindustrin genom sitt intellekt, sin insikt, sin kunskap, sin innovation och sin vision. Han hade stor betydelse för introduktionen och spridningen av förstklassiga druvsorter som chardonnay, sauvignon blanc och pinot noir. I dag producer man Pongracz mousserande viner under dess namn med Méthode Cap Classique. Processen att framställa Pongracz mousserande viner påminner om framställningen av champagne. Men då champagne är en skyddad beteckning får namnet inte användas. Cap Classique är därmed för den finsmakare som söker mousserande viner av hög kvalitet till attraktiva priser.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.