Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Studio by Miraval Rosé 2021 Numera är även skådespelaren Brad Pitt delägare i Miraval
Passar till
FiskFågelGrönsakerSällskapsdryck
Produkttyp Rosévin
Land/Region Frankrike, Méditerranée
NR 56007
169,-
12.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Studio by Miraval Rosé 2021

Numera är även skådespelaren Brad Pitt delägare i Miraval


Rosésäsongen är äntligen här och i det här vinet möts klassisk sydfransk rosé, konstnärskap och musik. Namnet på vinet är inspirerat av den musikstudio som jazzmusikern Jacques Loussier lät bygga i slutet av 1970-talet på vinhuset Miraval och som än i dag är i drift. Numera är även skådespelaren Brad Pitt delägare i Miraval, och som sådan involverad både i vinproduktionen och återöppnandet av studion.

Och i glaset då? Jo, det här vinet är gjort på en blend av cinsault, tibouren, grenache och rolle och här bjuds på rikligt med mogna röda bär tillsammans med färskpressad lime och gröna örter. I eftersmaken växer också en läskande mineralisk ton fram. Bra längd och stramt torr känsla i avslutet.

Det här vinet är bara att korka upp redan idag. Drick det gärna rejält svalt och servera till exempelvis färska skaldjur, fish & chips eller caesarsallad.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Egendomen Miraval ägdes tidigare av jazzpianisten Jacques Loussier och i musikstudion som finns i anslutning till vinhuset har artister som Pink Floyd, AC/DC och Sade spelat in musik. Idag drivs produktionen av familjen Perrin som också står bakom den legendariska egendomen Château de Beaucastel i Châteauneuf-du-Pape.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.