Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

prisvärt rött
Thierry Germain Bonneterre 2020 Biodynamisk cabernet franc från Saumur-Champigny i attraktivt prisläge och stor allokering.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Loire
Alkoholhalt 13,5%
Ekologiskt NEJ
Pris 169,-
Artikelnummer 92047

Thierry Germain Bonneterre 2020

Biodynamisk cabernet franc från Saumur-Champigny i attraktivt prisläge och stor allokering.


Biodynamisk cabernet franc från Saumur-Champigny i attraktivt prisläge och stor allokering. Här piskas vi med röda och blå bär, grön paprika, gröna örter, raketsyra och sandiga tanniner. Tät frukt, koncentrerat till max i en avslutande jordig mineralitet som rundar upp racet. Vinet passar till det mesta som har lamm och nöt inblandat, exempelvis värmande grytor eller ugnsbakat – gärna med färska gröna örter.

Fakta:

Biodynamiskt och ekologiskt odlad cabernet franc som vuxit ur marker med jordmåner som lera, krita och kalksten, så kallad tuffeau. Druvorna har skördats för hand och pressats varsamt för att jäsa och skalmacerera på rostfria ståltankar i åtta till tio dagar. Efter avslutad jäsning fick vinet vila tillsammans med jästfällningen i tre till fyra månader innan buteljering.

Om Thierry Germain:

Thierry Germain föddes i en familj av vinmakare vars arbete var Bordeauxinspirerat. Efter att nästan ha köpt en egendom i Ungern hamnade han på Domaine des Roches Neuves i Varrains, en liten stad i Saumur och flyttade dit 1992. Denna egendom har funnits sedan 1850 och anses vara en av de bästa och mest lämpliga i regionen, tack vare den kalkhaltiga- och tuffeaurika jordmånen. 2002 omvandlade han hela domänen på 22 hektar till biodynamisk odling och arbetar ekologiskt. Inspirerad av vinodlingsteknikerna som används av Lalou Bize-Leroy i den mytiska Bourgognedomänen, slutade Thierry Germain (och hans högra hand Michel Chevret) att trimma sina vinstockar, vilket uppmuntrar växten att arbeta för sin frukt mer än för sina blad. Detta arbetssätt har bidragit till bättre balans hos druvorna, lägre alkoholhalt och mer koncentration. Dessa praktiska förändringar åtföljdes av en ny form av vinmakning med fokus på elegans och klar fruktighet som resultat.

Du missar väl inte dessa godingar