Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Thierry Germain Bonneterre 2020 Biodynamisk cabernet franc från Saumur-Champigny i attraktivt prisläge och stor allokering.
Passar till
FläskLamm
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Loiredalen
NR 92047
179,-
12.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Thierry Germain Bonneterre 2020

Biodynamisk cabernet franc från Saumur-Champigny i attraktivt prisläge och stor allokering.


Biodynamisk cabernet franc från Saumur-Champigny i attraktivt prisläge och stor allokering. Här piskas vi med röda och blå bär, grön paprika, gröna örter, raketsyra och sandiga tanniner. Tät frukt, koncentrerat till max i en avslutande jordig mineralitet som rundar upp racet. Vinet passar till det mesta som har lamm och nöt inblandat, exempelvis värmande grytor eller ugnsbakat – gärna med färska gröna örter.

Biodynamiskt och ekologiskt odlad cabernet franc som vuxit ur marker med jordmåner som lera, krita och kalksten, så kallad tuffeau. Druvorna har skördats för hand och pressats varsamt för att jäsa och skalmacerera på rostfria ståltankar i åtta till tio dagar. Efter avslutad jäsning fick vinet vila tillsammans med jästfällningen i tre till fyra månader innan buteljering.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Thierry Germain föddes i en familj av vinmakare vars arbete var Bordeauxinspirerat. Efter att nästan ha köpt en egendom i Ungern hamnade han på Domaine des Roches Neuves i Varrains, en liten stad i Saumur och flyttade dit 1992. Denna egendom har funnits sedan 1850 och anses vara en av de bästa och mest lämpliga i regionen, tack vare den kalkhaltiga- och tuffeaurika jordmånen. 2002 omvandlade han hela domänen på 22 hektar till biodynamisk odling och arbetar ekologiskt. Inspirerad av vinodlingsteknikerna som används av Lalou Bize-Leroy i den mytiska Bourgognedomänen, slutade Thierry Germain (och hans högra hand Michel Chevret) att trimma sina vinstockar, vilket uppmuntrar växten att arbeta för sin frukt mer än för sina blad. Detta arbetssätt har bidragit till bättre balans hos druvorna, lägre alkoholhalt och mer koncentration. Dessa praktiska förändringar åtföljdes av en ny form av vinmakning med fokus på elegans och klar fruktighet som resultat.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.