Bästa vinspirationen – böcker, poddar, filmer
Här tipsar Andreas Grube om den bästa läsningen, lyssningen och tittningen. Och du, glöm inte att ackompanjera kunskapsintaget med något gott i glaset.
Här tipsar Andreas Grube om den bästa läsningen, lyssningen och tittningen. Och du, glöm inte att ackompanjera kunskapsintaget med något gott i glaset.
Jennie Walldén är kokboksförfattare, mästerkockvinnare och TV-kock. Dessutom utbildad sommelier. Nyss utkommen med en hel bok om nudlar vet hon hur man gör nudlar lyxiga och hur man matchar smakerna med rätt vin.
Andreas Grube tipsar här om nio pålitliga champagner till jul och nyår – från budget till prestige.
Pär Strömberg har nagelfarit lanseringen av nya viner för fasta sortimentet som lanserades 1 september på Systembolaget
Andreas Grube guidar till nio bra Rioja-val i det fasta sortimentet.
Stockholm har i det senaste blommat ut till en förstklassig vinstad där man kan hitta allt från små, mysiga naturvinsbarer till glassiga old-school-klassiker.
I Köpenhamn ligger vinbarerna liksom restaurangerna tätt. Här hittar du såväl den klassiska champagnebaren som medvetna naturvinsbarer dit du kan slinka in för ett glas hygge eller köpa med en flaska hem. Naturvinsscenen är stark och när sommaren låter platserna spridas ut över trottoarer och bryggor bjuder hösten in till många mysiga rum. Häng med till några av byens bästa vinbarer.
På en dryckesresa i Estland serveras ett ljuvligt mousserande vin gjort med den traditionella metoden på något så otraditionellt som rabarber. Samtidigt, i New York, importeras allt mer fruktvin till stadens vinbarer och den betydelsefulla vinskribenten Jancis Robinson skriver upp svenska cider och fruktvins producenten Fruktstereo - det är hög tid för nya trendiga fermenteringar.
Det snackades om att det nordiska köket var på upphällningen. Tji fick de smakdomarna när danska Noma för femte gången tog plats som världens bästa krog på listan 50 Best Restaurants härom veckan. Wine Tables Anna Norström tog tåget till världens hetaste krogstad just nu, Köpenhamn.
I veckans Grab a Bottle dukar Andreas Grube fram två fina röda och ett krispigt vitt från Loire – viner som du såklart enkelt hittar i det fasta sortimentet.