Chateau Bouscassé
Den här svartvinbärsmustiga och kryddiga sydfransosen, ger underbart intryck redan på nosen. Synnerligen lagringsduglig och med lagom kraft, du myser in den sena kvällen med denna vuxensaft.
Den här svartvinbärsmustiga och kryddiga sydfransosen, ger underbart intryck redan på nosen. Synnerligen lagringsduglig och med lagom kraft, du myser in den sena kvällen med denna vuxensaft.
Härligt fruktdrivet med smak av mörka körsbär, torkade druvor och riktigt söta plommon. Här får man en perfekt balans mellan sötma och busiga tanniner vilket ger middagens sista stund ett rejält nyp i tungan. Här serverar jag mer än gärna en kladdig chokladkaka med lite vinkokta fikon vid sidan.
Komplext och sammetslent med smaker av plommon, svartvinbär och mogna körsbär med frisk syra och rena örtiga fattoner i avslutet. Rustikt och rejält på det bästa av sätt!
Bouchard Père et Fils grundades av Michel Bouchard 1731 i Beaune, och är en av de äldsta vinegendomarna i Bourgogne. Idag är familjen inne på 9e generationens vinmakare. I sin önskan att bygga upp en exceptionell vinegendom i Côte d'Or Bouchard Père et Fils erbjuder ett rikt utbud av prestigefyllda ursprung såsom Montrachet, Corton-Charlemagne, Beaune Grèves Vignes de l'Enfant Jésus, Bonnes-Mares, Meursault Perrières och många fler, namn som alla andas historia.
Halvtorr med krusbär och limesötma - petroleum, gummianka och bra syra i balans med en sötfruktig päronfinish. Sushi- och skaldjursvänligt med låg alkohol.
Vinmakarvin på garntaxa negra, carinyena och cabernet sauvignon som är örtigt, rödbärigt och kryddigt med smak av hallonlakrits där viss hetta, sälta och mineralet skönjs i avslutet. Utmärkt till en mör köttbit stekt i smör med vitlök och örter.
Med två år på sin jästfällning har denna ekologiska Crémant de Limoux mogna toner av ljust bröd, nötter och honung. I smaken adderas även pigg frukt av gula päron, gul stenfrukt och citrus. Mjuk rund mousse, friska syror och kexigt torr eftersmak.