Trädgårdssalongen – Vin, pizza och primörer
Ogräspizza och en tjusig champagne? Eller krispig sancerre till nybakat med säsongens goda getost, citron och sparris? Vårens tre trädgårdspizzor är vårligt vilda, vinvänliga och riktigt goda.
Ogräspizza och en tjusig champagne? Eller krispig sancerre till nybakat med säsongens goda getost, citron och sparris? Vårens tre trädgårdspizzor är vårligt vilda, vinvänliga och riktigt goda.
Maffig ekfatsnos backat av svartvinbär och vildhallon. Smaken är mjuk och rund med inslag av blåbär, mogna plommon, ceder och cigarr. Fylligt och eldigt avslut. Finfint grillvin.
Finlemmad kanonchampagne, krämigt vitt från Bourgogne, skalbeskt från Georgien och personlig sangiovese från Toscana. April månads andra exklusiva släpp bjuder på såväl klunkiga viner att dricka nu som klassiker att lagra.
En rosa riesling? En unik okonventionell blend med en dash mineralvatten för att ge oss det bästa av två världar – krispigt mineraldriven riesling och mjukt bärig pinot noir. Frisk seriös doft, röda bär, sval bitande syra med pigg och fräsch frukt.
En glest befolkad och historiskt hårt ansatt region. En geologisk och kulturell mångfald som många andra bara kan avunda. Ett av Europas äldsta vinmakarområden, som dessvärre hamnat i skymundan. Sara Nässén har ställt frågor till några kalabriska vinproducenter om vilka som är kalabriska viners framtida utmaningar och möjligheter.
Bordeauxklassiker, sherry-light med vibrerande mineraler och sexhundra flaskor solig glädje! Nyprovat och färskt på hyllan från och med den 23 mars – Pär Strömberg listar finaste köpen.
Aromatisk örtdriven doft med gul exotisk stenfrukt. Grön- och gulfruktig smak av päron och melon med honungstoner i ett örtig avslut med värmande vit persika, stänk av saltlakrits och mineralisk krutrök.