Bar Ingrid
Det är inte helt lätt att hitta ställen med charm i kvarteren kring Drottninggatan i centrala Stockholm. Ett undantag är det lilla take away-bageriet Le Violon Dingue på Olof Palmes gata 12.
Med hög musik från högtalarna (ofta hiphop) serveras allt ifrån smördrypande vaniljbullar till en äpplekaka som hyllats av självaste New York Times. Vi lunchtid ringlar kön ofta ända ut på gatan och det är många som är ute efter den prisvärda kombon, soppa i mugg och pizzaslice.
Nu har man slagit hål i väggen till den angränsande lokalen och startat Bar Ingrid – en vinbar som ståtar med samma fina familjära känsla. Bakom disken står systrarna Julia Holknekt och Lilian Bergqvist, döttrar till Helena Bergqvist som driver Le Violon Dingue. I lokalen med Yves Klein-blå väggar serveras ett 15-tal olika viner på glas (eller flaska) och även några fler viner på tapp. Vinlistan, som byts ut ofta, har en övervikt mot naturviner från småskaliga vinbönder. Menyn är kort med snacks samt några större kalla och varma rätter. Ribollitan kan för övrigt rekommenderas.
Den lilla baren fylls snabbt efter öppningstid, stämningen är hög och välkomnandet varmt – vilket det angränsande bageriets ugnar bokstavligen bidrar till. Drop in är det som gäller här. Och ja just det, det går även att beställa en bulle med bärs för den som vill.
Besökt och recenserat av skribenten: