Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Glimrande vinpärlor i fasta septembersläppet

Glimrande vinpärlor i fasta septembersläppet

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Det är inte bara i det tillfälliga sortimentet som det dyker upp skojigheter den här månaden, även det fasta sortimentet har fått tillskott av några guldkorn som förgyller och piggar upp. Här är sju av Andreas Grubes favoriter!

LoganWeemalaShiraz_winetable

Logan Weemala Shiraz 2019, nr 2522, 119 kr

Har alltid gillat Logans grejer och det här är inget undantag. Ett ganska enkelt vin, men i allra högsta grad tillfredsställande och i allra högsta grad löjligt prisvärt. Klassiska shiraztoner med viol, peppar, färsk rosmarin och lite mosade björnbär. Får gärna drickas hyfsat svalt.

mercurey_winetable

Château de Santenay Mercurey 1er Cru Les Puillets 2017, nr 2822, 229 kr

Fortfarande ganska ung, men det här är väldigt mycket bourgogne-pang för pengen! Örter och röda bär, toppat med stänk av kanel och färskmalen svartpeppar. Lägg undan några, drick några nu (efter någon timme i karaff).

palmentocostanzo_winetable

Palmento Costanzo Etna Rosso 2018, nr 2116, 179 kr

Gott och väldigt användbart vin – drick som det är, till en köttbit eller till och med en grillad fisk om du känner för det. Doft och smak bjuder på körsbär, torkade apelsinskal, tranbär och en aning rökighet. Blir sjukt sugen på att tända grillen när jag surplar på den här!

Meursault_winetable

Bouchard Aîné & Fils Meursault Clos de Cromin 2018, nr 2556, 399 kr

Men wow! Galet smarrigt vin med klassisk nötighet, smörighet och guläpplighet i rik och komplex stil. Kan sparas länge – men också superfint att dricka redan nu, gärna till vit fisk med smörig sås.

MontesAlpha_winetable

Montes Alpha Pinot Noir 2018, nr 2721, 149 kr

Jag brukar ha svårt för pinot noir när den blir för alkoholstinn och fluffig, men det här gillar jag, trots varm frukt och hela 14,5 i alkoholen. Visst, gott om mosade jordgubbar, fatkrydda och småeldig pepprighet, men också fin syra och bra längd. Höstvänlig pinot som jag blir glad av.

champagne_winetable

Champagne Henriot Brut Millésimé 2008, nr 77710, 609 kr

Skicklig producent + ett klockrent år = balsam för gom och själ. Den här skumpan har allt; komplexitet, smakdjup, rikedom och fräschör. Skål!

lat42_winetable

Lat 42 Reserva 2014, nr 2043, 99 kr

Rioja med aningen mognad för 99 spänn, skämtar du? Fattar inte ens hur det är möjligt, men bara bugar och bockar. Den här typen av välekad spanjor njuts med välbehag till sensommarens sista lammracks på grillen eller till höstens första söndagslammstek.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.