Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Någonting att dricka? Med Konrad Bergström!

Någonting att dricka? Med Konrad Bergström!

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 5 minuter

Han designar, uppfinner och bygger bolag. Han bor på Lidingö, i Tänndalen, Grebbestad och Palma. Han grundade nyligen X Shore elektriska båtar och sålde just Marshall till Zound Industries, ett bolag han grundade 2009. Han älskar naturen, naturvin och snowboard och han är omskriven av Forbes, talare på Brilliant Minds och han har fått medalj av kungen för sitt entreprenörskap. Någonting att dricka har träffat PRESIDENT KONRAD BERGSTRÖM!

Det är fredag idag och du ska kicka igång en händelserik helg, vilken dryck får dig på sprudlande humör?
Oj, är det sommar eller? En riktigt bra gin-tonic. Behöver sänka temperaturen och fira av veckan. Barnsligt förtjust i Ógin Nature. Blanda med Fever-Tree tonic.

Vad passar bäst att dricka på en elektrisk båt någonstans mitt i plurret?
X Shore:s kylbox är ju specialdesignad för Champagne-magnumflaskor. Jag var sjukt frustrerande med min amerikanska båt i Palma där flaskorna stack ut och kylningen blev kass. Och om du frågar så har jag faktiskt lite extra kärlek till Hatt o Söner.

Som den entreprenör du är, vilken dryck skulle du skapa om du nu gav dig in även i det gebitet?
– Well, jag är medgrundare i Ógin som är det bästa hantverket jag smakat. Tack vare Jón Óskar har vi skapat en produkt som är unik. Det är natur rätt in i käften. Om det vore för att skapa så skulle jag kolla på alkoholfri- eller lågalkohol-dryck som smakar och ger känslan men med låg kalori på ett naturligt sätt.

Porträttbild på KOnrad Bergström som sitter ocj läser för ett barn
Konrad är en familjefar som brinner för våra och sina barns framtid

“Glaset smakar bättre i rätt kultur och atmosfär”

Om du fick dela en flaska med vem du ville – vem och vad, nu levande eller historisk person?
– För det första har det ju blivit ett par glas med legender redan. Så det får nog bli en död person och då tänker jag på mina tre förebilder. Nalle Puh, Salvador Dalí och Einstein. De gjorde bra skit och skulle väl få mig att framstå som en staty.

Bästa vinbar i Stockholm och dito i världen?
– För mig handlar det inte bara om ett glas, jag vill äta gott också. På Astoria känner jag att det alltid blir jävligt bra. I världen så har jag såklart varit på många sjukt bra ställen men om jag stannade vid ett så är ju drömmen slut. Däremot är tipset att hänga där locals är. Glaset smakar bättre i rätt kultur och atmosfär. Gå inte på allt som skrivs, gå på tur och finn.

Vilka är dina favoritdrycker, ge oss en av varje av följande:

Öl? Melleruds Paradpilsner. Skäms lite när det blir kö på Ica när jag pantar.
Vin? – Jag är en sucker för traditionella viner från Bordeaux. Jag bara älskar området, men allra helst Saint-Emilion.
Sprit? – Förut var det en Rom ala Zacapa. Idag är det en Ógin.
Cocktail? – Ógin pink med tonic. Det behövs inte mer om du har en riktigt bra gin.
Raggargrogg? – Hembränt med sockerdricka.
Festivalbål? – Aperol spritz.
Återställare? – Det som bjuds.

Bild på Konrad Bergström i studion hos BBC som pratar om elektriska båtars framtid
Konrad Bergström syns allt oftare i stormedia pratandes om sina projekt som bidrar till en bättre värld.

“En pilsner och en varmkorv med stark senap och rostad lök”

Favoritdruva, favoritregion och favoritvin(stil)?
– Jag gillar gott vin. Det är många druvor som är bra, måste man facka sig? Område så är det Saint-Emilion på grund av genomgående kvalitet till ett förhållandevis bra pris och jag gillar smakbomb som tunnar ut och försvinner som ett spöke.

Vad bjuder du på för att fira att något stort har hänt?
– Då tar jag in nån expert. Det var en bra leverans från Skoogs Vinhandel sist. Det imponerade!

Vilket är ditt husvin hemma?
Costa de flis, Stefan Lundgren på Mallorca sålde en tunna till mig.

Bästa mat och dryckeskombo du vet?
– En pilsner och en varmkorv med stark senap och rostad lök. Ärtsoppa och punsch till efterrätt.

Bild på KOnrad Bergström som tar emot kunglig medalj från Prins Daniel
Konrad Bergström är hyllad och prisad för sina insatser inom teknologi och entreprenörskap. Här tar han emot kungamedaljen från Prins Daniel.

“jag tog med mitt naturvin, men fan den kvällen gick inte bra”

En annan matchning du avfärdar och som verkligen är överskattad?
– Asså jag älskar bra vin med exceptionell mat, tycker att matchningar är ofta lite överskattade.

Vilken dryck lyfter vilken fest som helst?
– Skumpa och Ógin Single Estate Barley Vodka, keep it simple!

Vinupplevelse, oavsett vad och var eller dyr etikett på ett fancy ställe?
– Vi körde en vinprovning som Peter Carlsson bjöd in till. Alla tog med sig sitt vin. Han är nörd, alla ville imponera… jag tog med mitt naturvin, men fan den kvällen gick inte bra.

Om man vill ta en spontanare med Konrad Bergström, var hittar man dig allra säkrast?
Bibliothek på Lidingö. Jag och min sambo går ofta dit tidigt med barnen och kör ostron och champagne start för helgen. Sen är vi tebaks dan efter. Vi är så glada att ha en kvarterskrog.

Porträttbild på Konrad Bergström i vinterskrud
Konrad Bergström i sitt naturliga habitat, i fjällen med snowboarden. Bild: Privat

Fakta om Konrad Bergström

Bor: Lidingö, Tänndalen, Grebbestad och Palma.
Familj: Fyra barn och sambo.
Gör: Designar, uppfinner och bygger bolag. Fritiden är mycket snowboard och träning.
Aktuell med: Grundare av X Shore elektriska båtar, sålde just Marshall till Zound Industries, ett bolag jag grundade 2009. Styrelseordförande i Soeder, 100% natural care Soeder anses av tex Bergdorf Goodman att tillverka världens bästa tvål. Sedan är jag medgrundare till Ógin, handplockade örter i Lappland, som blir en sprit och som är en absolut gastronomisk upplevelse.
Känd som: Den enda som är uppväxt i Norrskedika som fått kungamedalj i guld för gagnerik gärning inom svenskt näringsliv. Eller?
Kul kuriosa: Har antagligen Nordens största naturvinssamling i källaren med 3000 flaskor.

Annons

Privat Brut Nature Reserva

Privat Brut Nature Reserva

Land:Spanien
Pris:129 ,-
Alkoholhalt:11.5%
Sockerhalt:3 g/l
Volym:750 ml

Privat Brut Nature Reserva

Land:Spanien
Pris:129 ,-
Alkoholhalt:11.5%
Sockerhalt:3 g/l
Volym:750 ml

Rikligt med gröna äpplen och päron, mariekex, färska örter, lime och lite syrliga krusbär. Piggt, friskt och läskande, också med en avslutande mineralisk klang i eftersmaken. Privat Brut Nature Reserva är toppenbra instegscava som bjuder på allt det där man förväntar sig och vill ha.

NR: 7904

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.